Ca unde dragoste nu e, nimic nu e…

Trebuie sa recunosc din capul locului ca sunt un superficial intr-ale politicii. Atat de superficial incat, decis in primul tur sa votez Iohannis ca un vot anti-Ponta, am votat Macovei dupa o “micro-campanie” – fara pic de patima sau patos – a unor prieteni in seara de dinaintea alegerilor. Astfel ca nu prea ma incadrez in tiparul alegatorului descris de Andrei Plesu in articolul de aici si cred ca nici nu sunt singurul in aceasta tara in care simpatia/inregimentarea politica a devenit cerinta de CV chiar daca vrei sa te angajezi femeie de serviciu la o institutie de stat.

Cine sustine ca “politica” din tara noastra este o chestiune serioasa, cred ca jigneste inteligenta multor milioane de romani. Nu cred ca poate fi ceva serios cat timp tot ce e atins de politic devine sursa de suspiciuni si acuze iar tot parlamentul si conducerile locale sunt pline de “liber-schimbisti” (o tempora d-le Stefan Cazimir…) care de care mai plini de crezuri politice si doctrine pe care nu le-au citit/stiut/crezut niciodata.

Cred cu convingere ca nici nu poti fi altfel decat superficial politic, asta daca vrei sa ramai cinstit cu tine insuti si in relatii bune cu cei din jurul tau. Orice exprimare fatisa a unei eventuale simpatii politice – si asta asa, pentru un om din politica nu pentru un partid – iti poate atrage antipatia subita a cunoscutilor (sau necunoscutiolor daca mai esti si scriitor pe forumuri). Din pacate, dl.Plesu are dreptate cu observatia sa referitoare la “indragosteala” multora dintre alegatori. Sunt foarte multi romani blocati de istorie sau pe acelasi post TV, ce nu vor sa vada ca lumea e altfel decat cea servita zilnic de apostolii partidului preferat, chiar daca observa ca mai toti acestia le baga zilnic mana in buzunar, consolandu-se amar si amnistiindu-i pe preferati : “Ei si ce daca a furat? Parca ceilalti nu fura? Toti fura da’ parca ai mei fura mai putin…”

Noroc ca aceste puseuri de indragostire sunt relativ rare, o data la 4-5 ani si pentru multi trec repede. Altfel nu stiu cum m-ar mai privi maica-mea (o femeie la aproape 75 de ani) care afland aseara cu cine am votat, m-a intrebat: “Tu esti sanatos la cap?”

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.