Gica Contra

Nu stiu de ce, dar am convingerea ca 99,99% din cei care vor merge duminica la vot, vor vota anti. Oricate mitinguri, emisiuni si dezbateri specifice cu cei doi candidati ai fi urmarit, niciuna nu te-ar fi putut determina sa votezi altfel decat anti unul sau celalalt. Atat de plini de bube sunt ambii, incat ti-e si ciuda ca trebuie sa-ti strici votul. Ai fi mai degraba tentat – daca s-ar putea –  sa-l depui la casa de economii pentru alta data (nu se stie in ce viata), cand vei putea sa votezi, legal totusi, de mai multe ori pro.

Cred ca singurele voturi pro pentru un candidat sau altul, vor veni de la familiile si rudele celor doi, care ii iubesc si apreciaza ca indivizi, nu ca oameni politici. Restul, toti vor da voturi anti celalalt. Chiar si membrii de partid si aliante vor vota tot anti cel care, daca ar castiga, le-ar rapi privilegiile de care se bucura acum sau visurile de marire din viitor.

Cei mai saraci cu duhul, voteaza si ei anti cel care nu le-a dat nimic, nehotaratii anti cel care nu are ultima replica, cei care vor sta acasa, voteaza anti sistem si tot asa. E atat de simplu cand esti votant anti… Nu te obliga la nimic, nu trebuie sa fii de acord nici cu celalalt, nu trebuie sa te implici in vreo lupta, nu trebuie sa creezi ceva. Sunt anti si asta e suficient. Misiune civica indeplinita!

Totul e anti si asta din cauza celor care, ajunsi la varful politicii, nu se pot dezbara de machiavellicul “Divide et impera“. E mult mai simplu si astfel nici nu e nevoie de cine stie ce pricepere in domeniu. Nici macar campaniile electorale nu trebuie sa fie pro ci cat mai anti celalalt. Bineinteles, sustinute de oameni ce se cred inteligenti si priceputi, dar care continua cu regia, depasita acum, a filmelor de tip Stan si Bran. E atat de usor si amuzant sa aratam lumii chilotii celuilalt…

Ai fi tentat sa crezi ca intr-o mare de anti, o picatura cu inca unul in plus nici n-ar mai conta. Dar daca vorbim de un anti antivotare, e foarte posibil ca marea sa se reverse peste dig si sa spele totul in jur, lasand in urma o plaja curata, pe care am putea incepe sa redesenam fata tarii. Poate cu mai multa pricepere si mai ales talent.

P.S. O speranta tot ne mai ramane insa. E bine totusi ca in tara lui anti mai avem si ceva pro: ProTV.

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.