Atunci i-am condamnat pe toti la moarte

Semnalul schimbarii a fost dat. S-a dovedit ca exista forta civica si ca avem acum si cu cine sa pornim pe acest drum. E numai bun momentul si e pacat sa-l pierdem. E timpul schimbarii din temelii a actualei clase politice, anacronica pana la maduva, plina de specimene pentru care comportamentul duplicitar, orientat doar in directia castigului individual, a devenit o a doua natura. Nimic nu poate fi mai dezgustator decat un fripturache politic ce schimba periodic, in prag de alegeri, partidul, sarind in toate directiile, fara nicio logica pentru onoare, manat doar de “crezuri doctrinare”. Totul, aprobat tacit de un sistem care incurajeaza duplicitatea de dragul mentinerii status-quo-ului si dintr-un spirit de autoaparare al castei. E mult mai de apreciat, din punct de vedere moral, unul care ramane in acelasi partid, indiferent de cat de ciudata ii este evolutia, decat unul care se raporteaza doar la castigul propriu si demonstreaza ca, de fapt, nu are nicio legatura cu viata politica reala.

E timpul sa condamnam la moarte politica acest comportament si sa solicitam apasat o lege care sa interzica traseismul. Macar intr-o legislatura daca nu pe viata. Nu poti sa fii de stanga si brusc, sa te-apuce crezul in dreapta. Urmat, bineinteles de o revenire la “adevaratele valori de stanga” sau invers… Iar legea sa fie valabila pentru toti cei implicati politic aflati in functii publice (presedinti CJ, primari, etc). Te doare-n alta parte, iesi din joc si stai pe tusa chiar si 2 ture. Tot ce tine de politic trebuie resetat. Cine accepta noile reguli, normale si de bun simt, continua jocul, care nu, la tomberon ca cei din Ucraina…
E timpul sa cerem vehement celor care au imbratisat acest mod de operare oneros, sa iasa pe usa din dos a vietii politice. Tacuti si umili. Oricum nu mai conving pe nimeni. Credibilitatea lor a expirat. Trecutul propriu ii condamna la decenta. Timpul tuturor celor de aceeasi teapa s-a scurs. Pentru multi e momentul sa se gandeasca la pensie. Desi nu o merita, generatia mai tanara se va sacrifica sa le-o plateasca totusi…

E momentul unei alte generatii de politicieni. Chiar si fara multa experienta, dar cu un crez si mai ales onoare.

3 Comments

  1. 1 Gheorghe

    Dar cu un crez si onoare. Corect. Si momentul e bun, trebuie doar continuat.

    Reply
  2. krantzro (Post author)

    Si eu zic ca e bun momentul. Dar inertia e inca mare. Observ ca in ciuda dovezilor din strada, inca-si mai voteaza pastrarea imunitatii pentru cercetare penala.

    Reply
    1. 1 Gheorghe

      Hmm.. inca.. Pai o sa fie inca o buna bucata de vreme.. Va dati seama ca ce au reusit sa pritoceasca ani si ani de-a randul, se schimba greu. Eu personal ma astep la cativa ani buni pana se vor schima generatiile de parlamentari.

      KI e doar un simbol, un exemplu. Tine el niste parghii.. dar pana nu se schimba omul de rand in majoritate, nu se schimba mare lucru.

      Oricum, un pas major, al doilea sau poate al treilea, a fost facut. Milica a deschis putin poarta, Base a largit-o cat a putut, acum Klaus trebuie sa o tina deschisa. Si oamenii se vor schimba. Dar cere timp..

      Reply

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.