Ciocoii vechi si noi

Cred ca daca s-ar intocmi un clasament al celui mai rezistent la umilinta popor, n-am avea cum sa pierdem podiumul. Poate nici chiar locul intai. Si pentru ca Dumnezeu ne-a dat atata rezistenta, ca sa nu ne iesim din forma, ne-a facut rost si de antrenor, care, in zilele noastre a luat forma patronului/sefului roman pur. Indiferent in ce domeniu vei face verificarea rezultatul va fi acelasi. Cu mici exceptii, ca sa nu generalizam, zi de zi, suntem supusi la un antrenament sustinut in care, parca suntem fortati sa fim din ce in ce mai buni in domeniu, desi, sincer nu ne dorim deloc acest lucru. Mai ales ca singurul “premiu” e doar o fata mirata a Occidentului.

Nici personajul mentionat in articol nu face deloc de rusine echipa antrenorilor. Ba din contra! Desi i se pare ca antreneaza in Champions League, doar fiindca apare in prime-time la TV, in realitate(a), e doar un semipatronas al unui post cica independent. Atat de independent incat unul dintre candidati n-a calcat pe acolo de 2 ani iar celuilalt si se ridica mingi la fileu, dupa spusele propriilor angajati. Cred ca scuturat si intrebat scurt, cine va recomanda?, ar raspunde clasic, ca in BD: “Vocea si talentul meu…”. Un “talent” irosit de-a lungul timpului in incercari repetate si esuate constant de acces la putere, intors acum pe dos sub forma de mare guru experimentat al politicii, care, asezat pe un jilt tiganesc aurit, printr-un nor de rasini, decide prin degetul mic dreptul la exprimare al celor pentru care prezenta sa directa ar trebui sa constituie o binecuvantare cereasca si prilej de luat notite. Fara sa fie intrerupt ca nu repeta a doua oara.

Pe angajati ii inteleg. Desi nu sunt obligati, trebuie sa-l suporte zilnic, ca de la el ar veni banii. E trist ca si invitatii accepta derapajele, fara reactie, intarindu-i astfel perceptia ca el e pe drumul cel bun. O replica pe masura i-ar arata ca nu e chiar buricul pamantului, ci mai degraba ochiul lui maro.

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.