Schimbarea, bat-o vina…

Cred ca rezultatele votului din 16 noiembrie reprezinta o pleasca nesperata pentru toate televiziunile de stiri. E pana la urma, un studiu de piata gratuit, facut de altii, dar cu o acuratete a datelor de 100%. Fara marja de eroare.

E poate un moment de cotitura, in care acestea ar trebui sa inteleaga ca piata cere altceva. Ceva care sa se numeasca intradevar televiziune, nu doar un mediu de propaganda continua a unui partid, indiferent care ar fi acesta. O fi greu, nu zic, mai ales daca banii vin de la un proprietar ce are interese, dar cred ca poporul a demonstrat tuturor, ca daca exista unitate pentru o cauza, sistemul poate fi invins. La urma urmei, nu poate proprietarul sa faca el emisiunile singur. Iar meseria de jurnalist sau de moderator are la baza definitiei unele principii ce nu tin cont deloc de acesta.

Nu ai cum sa fii credibila, ca televiziune, sustinandu-l pe candidatul “care uneste”, printr-un stil grosolan de impartire a populatiei, promovat zilnic, la orice ora. E inacceptabil, ca jurnalist, sa speli creierele populatiei cu acelasi mesaj, sustinand sus si tare, in ciuda evidentelor, ca albul e tot un fel de negru.

Antena 3 a inteles si ea mesajul dat. Intrucat robinetul de la teava lu dom’ Profesor abia mai curge sau poate ca are deja cep, e nevoie de autofinantare. La urma urmei e o firma ca toate celelalte si are nevoie de bani. Si daca produsul sau de pana acum nu se mai vinde, trebuie sa se apuce sa faca altul. Oameni priceputi au. Multi sunt, cum se zice, branza buna in burduf de caine. E totusi unul care nu prea mai are ce cauta in continuare acolo. E cica expert in dialog social. Dar cred ca e satula lumea de atata dialog de genul ” Mercenara-i ma-ta!”. Zece ani sunt arhi suficienti. Vechiul presedinte va pleca cu tot cu limbajul sau.

Schimbarea e in mainile lor. Ideea e sa nu schimbe doar halatele…

P.S. Pentru cei care hulesc si injura aceste posturi, cred ca e deasemeni un moment de schimbare. La urma urmei, o continuare a acestui comportament nu difera deloc de cel exprimat pana acum, cu sens contrar, de televiziunile in cauza. Sa dai in continuare intr-unul cazut deja la pamant, nu e deloc onorant.

3 Comments

  1. 1 Gheorghe

    Interesant, asa o fi oare, vechiul presedinte a adus limbajul asta in politica? Nu sunt 100% la curent, de aceea intreb. Bineinteles ca am banuiala ca limbajul nu era al sau, ci era al vremurilor. Adica potrivit cu vremea.

    Acum sunt de acord ca e timpul de o schimbare. Dar Antena 3, ca si societate comerciala, vinde produse toxice. Vorba presedintelui ales. Toxice.

    Reply
  2. krantzro (Post author)

    Vechiul presedinte a avut si el derapaje de limbaj, e drept cand credea ca nu-l aude lumea. E cazul cu “tiganca imputita”. Dar chiar si in fata camerei a avut cometarii nepotrivite functiei.

    Reply
    1. 1 Gheorghe

      De acord. Dar nu poti avea control mereu.. cand esti in troaca tb sa vb cu porcii. Asta e. Dar totusi, nu a inventat el limbajul..

      Reply

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.