Zoe, fii barbata!

Desi loviti in moalele capului de vointa populara, aflati acum in spatele zidurilor, la adapostul Casei Poporului, parlamentarii isi fac curaj si mai spera. Spera ca minunea schimbarii va tine doar trei zile ca-n povesti si gata! Vor putea reveni la somnicul lor zilnic, tulburat doar de clopotelul care anunta masa sau de telefonul care sa le confirme viramentul banilor in cont.

Acum sunt doar putin suparati ca un ordin venit de sus, le-a impus inceperea curateniei de Craciun ceva mai devreme. Tii, si cata treaba aveau ei deja! Numa’ asta le mai trebuia acum… Plus ca sefii le-au spus ca trebuie sa scoata toata mizeria ascunsa de ei sub covor, atata amar de ani. Ce mai freamat, ce mai zbucium, vorba poetului. Senatori pe care lumea nu putea sa-i mai incapa, au ajuns rapid si sigur, c-un picior bagat in groapa…

Aplicand teoria lui Becali, Pac-pac, au votat vrand-nevrand, dar sigur impotriva vointei lor, o normalitate pe care refuza sa o accepte. Aceea ca legile votate de ei insisi, nu-i scutesc de respectarea lor. Spectacolul nu putea lipsi nici acum. Penibile si lipsite de barbatie justificarile si rugamintile de vot “contra” ale impricinatilor. Normale, totusi, daca te gandesti la senzatia de racoare a catuselor. Grotesti si pline de “barbatie” optiunile contra, exprimate la adapostul votului secret.

Nu cred ca vom vedea vreodata, unul singur, care sa recunoasca cinstit o evidenta de netagaduit. Sa spuna clar: “Da dom’le, am furat, m-ati prins, asta e.” Totul e doar comandat politic, de parca coruptia se face singura, ca fotosinteza.

Se pare ca a venit timpul unei generatii de sacrificiu si pentru “alesii neamului”. Curaj, domnilor!  DNA-ul nu va va bate la talpi si nici nu va va smulge marturisiri spanzurandu-va cu capul in jos, in fum de ardei iute. Dati simplu toti banii inapoi, plus dobanda, si scapati ieftin, cu cativa ani de izolare impotriva tentatiilor. A trecut vremea cand puscaria omora oameni. Mai socializati, mai cunoasteti lumea, mai scrieti o carte. E nevoie de modele adevarate si acolo. Ca doar viitorii colegi de celula sunt dupa chipul si asemanarea voastra, nu?

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.