Grand Theft Auto

Prin nu se stie ce declick al istoriei, DNA-ul a inceput, pe final de an, sa dea de lucru judecatorilor. La greu. Ai zice ca nu le este deloc mila de timpul liber al acestora, mai ales ca vin si sarbatorile. Ziua si breaking-news-ul. Jurnalistilor nici macar nu li se raceste un subiect ca deja sunt fripti la maini de altul. Pe banda, incep sa curga fel de fel de nume, mai mari, mai mici, care cu functii care fara, dar toti avand acelasi numitor comun: dorinta de competitie. O competitie open, la care poate participa oricine se incumeta. Stilul e liber, fiecare si-l poate alege singur. Ideea e sa demonstrezi ca se poate fura in orice mod de la stat. Nu conteaza domeniul in care iti incerci fortele. Politica, sport, educatie, medicina, IT, chiar nu conteaza. Se poate peste tot. Singurul lucru care te limiteaza e propria imaginatie.

Cifrele aiuritoare care sunt vehiculate iti iau mintile. E incredibil cat de usor poti obtine zeci si sute de milioane de euro doar invartind niste hartii. Nu trebuie sa produci sau sa construiesti nimic. Doar sa ai grija sa-ti iei un amarat de PC. De imprimanta nu-i nevoie. Poti face economii dand un Print chiar la institutia statului de unde urmeaza sa furi. Pare cinic, dar un adevarat om de afaceri stie sa reduca la maxim costurile, nu?

As zice ca, totusi, e prea devreme sa ramanem cu gura cascata la dimensiunea cifrelor prezentate acum. E si frig afara si riscam sa facem rosu in gat degeaba. Oricum sunt doar asa, la prima mana. Urmeaza ani de zile de anchete, investigatii, expertize, amanari, vicii de procedura, etc. Nu stim nici daca se vor recupera vreodata sumele vehiculate. Niste ani de puscarie pentru impricinati nu ajuta tara cu nimic. Ba din contra, le mai si platim all-inclusiv-ul de la parnaita.
Ce vedem acum, mi se pare doar varianta demo a unui joc nou, scos pe piata de DNA. Un GTA Vice Country – Romania. Sa asteptam si varianta finala a lui cand vom putea sa tragem si concluziile , vazand daca a meritat investitia. De demo-uri suntem satui…

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.