Ioana d'Arc

Din fundul conului de umbra in care istoria recenta a aruncat-o, cea mai celebra Elena a tarii, da semne de viata.  Desi inca n-a venit sezonul, Blonda de la Dreapta incearca, precum ghiocelul, sa-si caute un nou drum spre soare, cu toate ca, daca stam sa ne gandim, soarele ei tocmai se pregateste sa apuna. Dar cum, in politica noastra, toate cele sunt contra naturii, gestul e cat se poate de normal. Nu si declaratiile date in interviu, care pot fi crezute doar daca acum ai iesit din coma in care ai fost timp de 10 ani. De fapt declaratiile nu sunt normale pentru un om normal. Pentru un politician respectabil, asa cum se crede ea, sunt replici de manual. Indiferent de cat de multe dovezi se aduna impotriva ta, tu trebuie sa minti. Simplu si usor, cu naturaletea cu care iti spui numele. Daca mai vii si imbracata elegant, cu o tunsoare si machiaj poupee si cu o floricia in piept, succesul e garantat. Succesul de imagine, ca cel de public, in cazul de fata, nu poate fi decat jalnic. A crede ca mai poti convinge pe cineva, care a mai citit la viata lui si altceva decat Abecedarul, ca toate actiunile tale din trecut miros doar a apa de trandafiri si umplu de invidie prin puritate ingerii, e o dovada de autism politic.

Desi DNA-ul n-a intrebat-o inca direct ceva, o ia inainte, ca stim noi cine, si se declara nevinovata de toate cele facute cu voie sau fara de voie, de altii, intr-o spovedanie publica, fara patrafir. Nimic din coruptia celorlalti, pe care nu o neaga, nu pare sa o fi atins in vreun fel, intrucat, a fost toata numai o centura de castitate. Una atat de lustruita, de ricosa coruptia din ea ca raza de soare in oglinda. Iar drept dovada a neprihanirii si rezistentei la tentatii, a jertfei personale si grijii pentru tara, duhul sfant o rasplatea cu cate o poseta. Vuitton, Furla, nu conta. Modesta cum o stim, n-a fost niciodata pretentioasa.

Insista, in ciuda evidentei, ca usturoiul il foloseste doar pentru exorcizarile anti-Ponta. In rest, nici nu pune gura pe el. Ai fi si tentat s-o crezi daca n-ai vedea lacrimile de pe fata jurnalistilor din interviu…

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.