Jocul lui Ender

Cu capul plin de vânătăile castanelor primite de la rezultatul alegerilor încoace, actualul premier – deşi mai bine i s-ar potrivi titulatura de dernier – dă semne de plictiseală. Jocul parcă nu mai are niciun farmec, acum când toate corăbiile sale zac pe fundul mării, distruse de atâta mândrie, minciună şi tupeu. La suprafaţă au mai rămas doar resturile acestora, de care încă se mai apucă cu disperare guzganii proprii, care până mai ieri rodeau fericiţi tot ce prindeau în cale, convinşi de o nemurire aproape palpabilă.

Finalul e aproape şi inevitabil. Jocul de glezne politic e doar la trecerea timpului, până se face schimbarea acolo, sus. Iar declaraţiile de final, păstrează acelaşi amalgam care i-a pecetluit soarta. Nu poţi să nu gaseşti în: “Iau în calcul demisia din fruntea Guvernului dacă Iohannis nominalizează un premier de la PSD” , aceeaşi mândrie, minciună, tupeu.

Unde mai pui că, odată cu iarna, au sosit şi colindătorii de la FMI, care s-au apucat să scoată pe masă toate notele de plată ale jocului, care nu prea coincid cu consumaţia din timpul lui. Situaţia e cât se poate de neplăcută, mai ales că minciunile sale nu prea merg traduse în engleză. Bine măcar că nu mai suntem în Vestul sălbatic, unde ar fi sfârşit aruncat în şuturi sau chiar mai trist, în mijlocul străzii, pentru cacealmalele încercate.

Oricum, la cât de jalnic va termina acest joc, e greu de crezut că va mai reuşi vreodată să revină la vârful politicii. Eticheta de Looser îi va ramâne lipită ferm pe frunte, alături de cea cu Copy-Paste.

Cum în magistratură a declarat că nu se mai întoarce (şi bine face că nu te poţi juca cu destinele oamenilor), îi mai ramâne doar jocul cu maşinuţele, care se pare că îl atrag. Nu cred că e cazul curselor de raliu. Acolo e vorba de competiţie, pricepere si fair-play. Taximetria ar fi mai potrivită. Mai un aparat nepornit, mai o “maimuţă” instalată, mai un: “n-am rest să vă dau”. La câtă pregătire teoretică are, sunt mari şansele să performeze şi el undeva pe merit…

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.