Noi vrem pământ

Privind superior la zbaterile publice, de muscă fără cap, ale actualei guvernări, noua opoziţie încearcă sa-şi umfle muşchii, deşi îmbrăcămintea sezonului friguros maschează puţin rezultatul şi riscă să se piardă tot farmecul. Nici nu e foarte bun momentul. E frig, e zăpadă, e FMI pe capul nostru, vin sărbătorile şi nici jocurile nu par a fi făcute. Mai e şi o juma’ de lună până la schimbarea şefului cel mare, plecat acum puţin în America pentru un ultim curs de How to… înainte de investire, timp parcă suficient pentru o mică încălzire vocală.

Nu se ştie nici dacă DNA-ul a tras toate cartuşele de calibru mare şi nici nu poţi să rişti cu ciudaţii ăştia. Nici nu mai ştii de unde vine glonţul şi pac! te trezeşti cu bizonul tău nepreţuit, cu ochi inlăcrimaţi de Bambi nevinovat,  dincolo de gratiile Jilavei.

În plus, parcă nici euforia celor din stradă, care au votat pentru altceva, încă nu e stinsă de tot. Chiar nu poţi risca acum, cu investiri hazardate, deşi e al naibii de tentant să te găsească Anul Nou la masa cu de toate, să-ţi meargă bine tot timpul anului viitor.

Deşi suntem oarecum convinşi că listele sunt cumva deja completate cu nume, întrebarea noastră, a celor care încă mai speram, e următoarea: cât de pregătit este noul PNL să formeze un nou guvern acum? Poate face unul, dar fără aceleaşi feţe răsînvârtite prin ministere de-a lungul istoriei? Este dispus PNL să numească persoane capabile, despre care ziarele să nu găsească absolut nimic negru în trecutul lor? Vom apuca vreodată acel guvern? Tare îmi e că istoria asta e a naibii de repetitivă şi întrebările vor rămâne în aceeaşi retorică inutilă.

Oricum, cererile încep totuşi să prindă contur. Enunţate de aceleaşi feţe cunoscute, cu chiotul unui surfer aflat pe val, revendică pământurile politice pierdute. Deocamdată vor. Ramâne să vedem dacă odată intraţi în posesie, se vor apuca să le şi muncească în folosul tuturor, sau le vor lăsa pârloagă, ca de obicei, umplute de scaieţii demagogiei, dar de pe care vor cere dijma continuuă.

Cât despre noi, o întoarcere la clasicii literaturii române, ne-ar prinde tare bine. Are Coşbuc o reţetă…

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.