O imagine cât 1000 de cuvinte

Am deschis pagina de web a ziarului Adevărul din 08.12.2014, un ziar quality cică, cu dorinţa de a citi ultima postare a dlui Pleşu. Ce mi-a apărut în faţa ochilor, mi-a dat încă o dată răspunsul la întrebarea de ce presa românească moare încet dar sigur. Asocierea haotică a publicităţii, fără nicio corelare cu subiectul, te face să te întrebi dacă mai contează cumva calitatea în ziua de azi…

Asociind titlul articolului cu pozele ce inundă spaţiul vizual şi-ţi ard retina, ai zice că astea sunt exact valorile pe care le ignorăm: piftia, iahnia, sarmalele, cozonacii, vergeturile şi ţâţele. Mai are rost să citeşti restul articolului?

captureplesu

7 Comments

  1. 1 Gheorghe

    Reclamele alea nu sunt decise de catre ziar.. e un sistem automat care urmareste interesele tale cand umbli pe interneti.. si apoi in functie de unde ai fost, iti afiseaza reclame..

    Sistemul e bine popularizat de Google si e aplicat universal, reclamele sunt personalizate.

    Modul de urmarire e prin cookies, anumite site-uri gen Facebook, Twitter, Google, etc. cumpara spatiu de pagina web in ziare virtual, magazine virtuale, etc. si in felul acesta cand intri pe acele pagini, Google si altii stiu ca ai fost acolo, cat ai stat, la ce pagini te-ai uitat.

    Asta e..

    Daca nu au date exacte despre tine, iti trimit reclame generalizate pe zona geografica, etc. Adevarul si altii nu au mare control in spatiul de reclama pe care il ofera spre inchiriere..

    Reply
  2. krantzro (Post author)

    Garantat nimic din cele de acolo nu erau din zona mea de căutări. Poate că deranjant e spaţiul alocat de ziar, care a făcut articolul să pară înfăşurat într-o sorcovă. Şi asta cred că ţine de aranjamentul în pagină, care e propriu fiecarui site.

    Reply
  3. 1 Gheorghe

    Aranjamentul in pagina e, din nefericire, dictat de pretul pe care il platesc cititorii pentru articole..

    Reply
  4. 1 Gheorghe

    Ah, si inca ceva.. daca ziarul intrece masura cu reclamele cititorii au varianta sa citeasca articolul in mod text.. cu imaginile “off” in Firefox si “AddBlock”. In felul acesta apare chiar un ziar cursiv si usor de citit 🙂

    Bineinteles ca o asemenea “solutie” nu e recomandata, pentru ca ziarul are nevoie de reclama ca sa existe, dar e o varianta care ne poate salva nervii..

    Reply
    1. krantzro (Post author)

      Cunosc si eu aceste artificii de filtrare reclame. Ideea pastilei era alta 🙂

      Reply
  5. 1 Gheorghe

    Pai care era ideea? ca pana la urma nu am priceput nimic.

    Initial credeam ca “Asocierea haotică a publicităţii, fără nicio corelare cu subiectul,” e problema. Se pare ca nu, stiti ca reclamele nu sunt in controlul ziarului aproape deloc.

    Apoi asezarea in pagina era problema. Pai asezarea e imposibil de curatat fara articole cu plata. Care nu sunt.

    Reply
    1. krantzro (Post author)

      Că nimănui nu-i mai pasă de calitate. Banul să iasă, indiferent cum. Aceea e adevărata valoare care contează în ziua de azi.

      Reply

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.