Moartea citeşte ziarul

Charlie Hebdo ar putea obţine 10 milioane de euro din vânzări şi donaţii.

Asta e o ştire de azi. Ce scriam acum două zile? Ca specie, n-avem nicio şansă să ne mai facem bine. Asta dacă mai era vreun dubiu. N-are importanţă că până la momentul atacului, selecţia naturală acţiona firesc şi genul ăsta de “jurnalism” era pe ducă, întrucât erau prea puţini cei interesaţi să dea un ban pe satira de mare rafinament şi expresie. Acum, ce facem? Pompăm bani în ceva inutil pentru cvasimajoritate, care oricum cânta ca lebăda. Altfel spus, hai să mai băgăm nişte paie pe foc, că tare ne mai place vâlvătaia! Şi vrem s-o ardem cât mai mult aşa! Ăsta e apelul la calm şi raţiune pe care îl fac mai marii planetei. O planetă care încearcă să ne arate că deşi ea se învârte într-un sens, noi ne încăpăţânăm să o luăm în celălalt, şi-apoi cădem în cur de ameţeală, întrebându-ne filosofic, “De ce?”. Asta în ciuda exemplelor repetate pe care le primim, refuzând cu inconştienţă să le înţelegem tâlcul. Deşi sunt simple şi de bun simţ, explicate ca la clasa întâi.

There is nothing wrong with the planet, nothing wrong with the planet. The planet is fine. The people are fucked. Difference.! ” Asta ne zicea cândva George Carlin. Omul observase acest lucru şi încerca să-l spună semenilor, sub forma unei satire geniale, nu de tip Hebdo (deci se poate), care să destupe minţi. Şi lumea rîdea de se prăpădea, ridicându-se unii pe alţii de sub scaune, refuzând totuşi să accepte că despre ea era vorba în propoziţie. Era doar un show, era ceva de râs. Nu putea fi ceva serios, nu? De gândit, lasă că gândesc alţii pentru mine! Uite, vezi, acum alţii s-au gândit că e bine să facem donaţii pentru Charlie! Uau! Sigur, daţi-mi numărul contului! Like! Share!

Nu contează deloc legile naturii. Noi, oamenii, trebuie să le schimbăm şi să supunem natura în favoarea noastră. Nu contează ce vrea ea, contează ce vrem noi. Şi-apoi, după ce constatăm că acţiunile noastre tâmpite se întorc ca bumerangul şi ne pocnesc fix în freză, dăm vina pe orice şi oricine, dar nu pe noi. Unii cu “Aşa a vrut bunul Dumnezeu…”, alţii cu “Allahu Akbar!”. Şi nu învăţăm nimic din toate astea.

Cred că undeva în univers, extratereştrii se cacă pe ei de râs văzându-ne “performanţele” şi din “repetenţii clasei” nu ne scot. Cred că şi de aia refuză contactul cu noi. Suntem contagioşi şi incurabili…

2 Comments

  1. Dany Kovak

    Amice Krantz

    Lumea e cretina in totalitate pentru ca fiecare individ are in proprietate o mica doza (inutila) de fals in concepte, fiecare dintre noi privim in mod deviat aproape tot ceea ce inseamna concept: prietenie, iubire, dependenta, bani, munca, sinceritate, teama, perceptie. Si as putea sa fac lista tuturor conceptelor intelese gresit de catre oameni. De aici pleaca totul, de la buna intelegere a tot ce ne inconjoara.

    De exemplu, cineva care citeste ceea ce am scris mai sus poate sa gandeasca urmatoarele, brusc, la rece, sa puna eticheta: “Mooooamaaaa ce smeker mai e si asta, se da filosof, vreun pui de Plesu, mai da-te mah in plm de aici!”

    Ok?

    Cand pur si simplu ar putea sa intre printre cuvinte si sa-si puna creierul la munca. Dar de ce? Nu-i serveste la nimic. Atat munca, cat si creierul…

    Reply
  2. krantzro (Post author)

    Era o reclamă la un moment dat, cu sloganul: “La ce bun atâta muncă, când e gata preparat?”. Nu conta că ce găseai în cutie era plin de kkt-uri. Ideea era să nu mai munceşti. Cum să dai cu piciorul la aşa o ocazie? “Daţi-mi vă rog, 2 baxuri! Îm? Să iau 3? Puneţi 4 că sunt cu maşina!”

    Reply

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.