Scurt pe doi şi-n patru (22)

O propunere legislativă pentru siguranţa în şcoli a stârnit o dezbatere aprinsă despre cât de strictă ar putea deveni şcoala pentru elevi, care ar putea fi obligaţi să poarte uniforme sau să nu mai iasă din şcoală singuri.

Nişte câini, mă, legiuitorii ăştia! N-au pic de respect pentru oameni şi munca lor. Ăştia n-au mame din alea care să ţipe că au dat sute de euro la Dubai pe haine de firmă pentru copii şi acum n-au unde să le poarte. Uite şi tu obligaţii prin lege: uniforme, însoţitori… Mâine poimâine se trezesc bieţii elevi că vor fi şi obligaţi să înveţe…

*******

Numărul caselor de marcat fiscalizate a crescut cu 24,32% în primele 3 luni din 2015, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, se arată într-un comunicat al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF).

Te pomeneşti că statul îşi freacă mâinile de bucurie că a făcut cine ştie ce mărgică. În realitate, oamenii şi-au scos de la naftalină casele de marcat şi le lustruiesc pentru extragerea de la tombola care se apropie. Să fie primii care emit bonul cu valoarea câştigătoare. După care, normal, pun casa la loc în cutie şi-o mai scot după trei luni.

*******

Controalele ANAF scot IMM-urile în stradă. Întreprinzătorii se strâng joi la protest, acuzând faptul că: „A început o cruciadă împotriva iniţiativei private“. Hai măi băieţi nu fiţi aşa porniţi. Ce nu vă e clar că vor şi ei o renegociere de “salariu”, acum cu toate fluctuaţiile astea de curs. Au şi ei credite în usd, în franci elveţieni… Mai daţi voi, mai lasă ei… Hai că vă înţelegeţi pân la urmă. Oameni sunteţi…

*******

imageResizePremierul Victor Ponta a avut miercuri o întrevedere cu președintele Republicii Turcia, Recep Tayyip Erdogan, aflat în vizită oficială în România, prilej cu care s-au semnat mai multe documente bilaterale. Printre acestea, partea turcă s-a angajat să livreze o cantitate mai mare de rahat pe care, premierul nostru s-a angajat să o consume. Singur.

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.