Scurt pe doi şi-n patru (28)

Darius Vâlcov, fostul ministru al Finanţelor, a recunoscut în faţa procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) o parte din acuzaţiile care i se aduc, inclusiv că a primit 1,5 milioane de euro mită.

646x404

Mă, ce are omul ăsta? E defect? A recunoscut că a luat mită, că a cumpărat tablouri şi lingouri de aur, că le-a ascuns prin pereţi. Şi le-a dat apoi gratis statului. Cred că la toată afacerea asta Ponta e cel mai fericit. Noroc că l-au găbjit ăştia de la DNA că-i strica tot cabinetul şi majoritatea parlamentară cu cinstea şi onoarea lui. Ăsta clar nu are ce căuta în libertate. E un pericol social pentru toată clasa politică. Huo!

*******

Situaţie disperată! Vasluienii din satul Viişoara au rămas fără medic de familie şi sunt nevoiţi să meargă şi la o sută de kilometri distanţă pentru consultaţii sau medicamente.
Acuma serios, la ce le mai trebuie lor medic? Ştim toţi că la sat se mânâncă numai sănătos, deci nu te îmbolnăveşti. Fiind vorba de Vaslui, oricum bei o ţuică şi te-ai pus pe picioare instant, ca nessu. Cei care acum se plâng că se duc după medicamente, se alintă. Le-au luat minţile Stela şi Arşinel cu reclamele lor la Catena şi vor să încerce ceva nou şi ieftin. Pe bune, la ce-ţi mai trebuie doctor când toată lumea ştie că veşnicia s-a născut la sat? Vrei să trăieşti dublul ei? Nehaliţilor!

*******

Decizia Executivului de a reduce TVA la 9% la toate produsele alimentare, la băuturile nealcoolice și la serviciile de alimentație publică, începând de la 1 iunie, anunțată marți de către premierul Victor Ponta, a generat un val de reacții pozitive din partea analiștii economici și a reprezentanților mediului de afaceri, care au declarat că, pe lângă reducerea evaziunii fiscale, această măsură va conduce implicit la scăderea prețurilor și creșterea consumului populației.
Pe valul de simpatie pe care se află acum biserica, clar o să crească consumul de mir şi aghiasmă şi ca atare bisericile vor deveni neîncăpătoare. Deci popii vor cere bani mai mulţi pentru noi biserici. Aoleu domnu Ponta, vă daţi seama ce-aţi făcut?

*******

Laura Codruţa Kovesi, şefa Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), a declarat, marţi, că nu îşi doreşte să candideze la funcţia de preşedinte al României şi nici nu vrea să intre în politică, aşa cum s-a speculat în presă. Aceasta a precizat că anul acesta se împlinesc 20 de ani de când lucrează în magistratură şi că doreşte să îşi continue cariera în sistemul judiciar.

Ei lăsaţi doamna Codruţa! Ce, parcă Iohannis a vrut să fie? El s-a culcat într-o noapte profesor de fizică şi, minune, printr-o accelerare de particule, s-a trezit a doua zi preşedinte. Aşa şi cu dumneavoastră. Vă culcaţi magistrat şi, peste noapte, se mai tocmeşte legea cu cine trebuie şi vă treziţi gata preşedinte de ţară. Parcă n-aţi şti că preşedinţii nu ni-i alegem noi!

7 Comments

  1. calinakimu

    Johannis este preşedinte ? Chiar ?!…Ce chestie…?! Te pomeneşti…

    Reply
    1. krantzro (Post author)

      Vorbeşte lumea… E ca un alt personaj celebru pe care mulţi susţin că l-au văzut şi ar face minuni…

      Reply
      1. calinakimu

        Toti asteapta mantuirea de la vrun Mesia , care sa le-o puna pe tava…

        Reply
        1. krantzro (Post author)

          Aşa sunt educaţi de mici. E mai simplu şi nu necesită efort.

        2. calinakimu

          Eu zic ca cere efort…Mai simplu ar fi fost ca parintii sa-si CREASCA copiii…nu sa-i dreseze. Sa-i lase sa-si manifeste abilitatile naturale, nu gregaritatile reziduale ale inconstientului.

        3. krantzro (Post author)

          Pentru asta ar fi trebuit ei să ştie cum se face.

        4. calinakimu

          Mda…cu inconstienta nu te poti pune…

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.