Deşi mulţi ar contrazice-o, se pare că Răduleasca încă mai reuşeşte să scoale chestii. Simplu. Doar din vorbe. Un blog, o apariţie TV şi gata! Spiritul civic sculat cât casa. Şi aprig, mai abitir decît cel chiorăit de maţele răsculaţilor de la 1907.

Începe să prindă contur din ce în ce mai mult o nouă campanie  colorată ca curcubeul. Gata taguită. Se pare că acum nu mai poţi sta deoparte şi să te doară simplu în cur. Nu. Acum trebuie să ieşi şi pe stradă sau pe internet, unde vorba aia e toată lumea, ţipîndu-ţi în gura mare durerea.

Bă ce-mi plac campaniile astea superinutile, la care se prind toţi moţ, ca scaieţii-n blana oii care a iniţiat-o. Crezînd cu convingerea unei frunze-n vînt, că dacă îţi torni o găleată de apă cu gheaţă în cap, societatea o coteşte brusc în direcţia în care cred alţii c-ar fi bine.

În cazul de faţă, pe mine mă intrigă paradoxul situaţiei: Dacă tu, apăsătorule de buton roşu, zici că intoleranţa e de porc, cum se face că tocmai tu eşti intolerant cu persoanele cărora nu le plac anumite chestii? Nu-i aşa că-i mişto să stabilim noi ce e discriminatoriu şi ce nu?

Aşa că dacă tot îţi place, ia butonul ăla roşu şi bagăţi-l în cur! Dacă faci asta, #delamineaiunDA !

Red-Yes-button-funny-sillyplatypus

8 Comments

 1. calinakimu

  Din ce in ce mai rar reusesc sa-mi tin atentia suficient de treaza incat sa inghit pe nemestecate galustile presei si semipreparatele televiziunilor.

  Reply
  1. krantzro (Post author)

   Pe undeva eşti de invidiat. 🙂
   Campania de care vorbeam e mai mult pe internet, facebook.

   Reply
 2. july

  Campania asta imi pare un copy-paste la alte campanii, cum a fost cea cu Charlie, si cu tinta clara. Totusi, a fost una din putinele dati, cand femeia a vorbit ceea ce multi gandesc, dar nu au si curajul ei de a o spune. Si nici macar nu-mi place Raduleasca! :)))

  Reply
  1. krantzro (Post author)

   Aşa e când doar ţi se pare că vei face lumea mai bună. Prea mult polliticaly-correctness depersonalizeată omenirea.

   Reply
 3. santamanta

  ieri a resusit o fumatoare de e-narghilea in RATB sa scoale natiunea (buna si ea de gura, ce-i drept), dupa ce a luat bataie de la niste mineri pensionari, nu-i greu.
  daca radulescu a adus in discutie ca a fi gay (inteleg ca despre #campania/discutia asta e vb) e acelasi level cu terorist (asa parca-si exprima ea durerea), a mai sculat chestii si una violata de un taximetrist, unde alt blogar zicea ca ea l-a provacat, avand fusta scurta.
  cand regula e atat de simpla, nu ai voie sa violezi, nu exista scuze (nu basescu, nici nevasta, nici comunistii, nu ar fi nimic de discutat).
  nu strica la taclalele din fatza blocului, printre seminte, strecurate idei ca
  gay, miner, pensionar, tzigan = no problem, in timp ce
  violator, instigator la violenta, hot, corupt = BIG problem
  (si anglo-saxonilor le-au trebuit vreo 200 de ani sa ajunga acolo, nu s-au lepadat de ideile medievale peste noapte)

  Reply
 4. Cârcotaşu

  Părerea mea este că subiectul Mihaela Rădulescu nu merită atenţie nici pentru 30 secunde. Deci am ter’nat!

  Reply
  1. krantzro (Post author)

   Vezi? Eşti cârcotaş şi termini repede. 🙂

   Reply
 5. Cârcotaşu

  Ş-acu’ nu că mă laud, da’ tastarea comentariului meu n-a durat 30 secunde. Hai pa!

  Reply

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: