Scurt pe doi şi-n patru (35)

Preşedintele PRM Corneliu Vadim Tudor este executat silit în urma unei decizii judecătoreşti definitive şi irevocabile. Acesta a pierdut un proces în faţa deputatului PSD Ana Birchall. Aceasta l-a acuzat de calomnie, iar pentru jignirile pe care i le-a adus şi pentru prejudiciul de imagine creat Vadim îi datorează 40.000 de euro.

vadimAoleu, ce-aţi făcut domnu Vadim? Iar aţi uitat să vă luaţi medicamentele şi aţi ieşit în public fără cămaşa dumneavoastră favorită? Da, aia care se încheie la spate. Vedeţi dacă nu ascultaţi de nenea doctoru? Uite, lumea v-a luat de sănătos şi acum sunteţi bun de plată! Păi se poate? Ia să vedem noi acum cine e băiat cuminte şi ia Prozacu?

*******

Guvernul vrea să legifereze bacşişul: acesta ar urma să fie evidenţiat pe un bon fiscal separat, iar firma urmează să aleagă dacă sumele suplimentare vor fi contabilizate ca profit sau vor fi distribuite salariaţilor, se arată într-un proiect de ordonanţă consultat de agenția Mediafax.  Impozitul aplicat va fi de 16% pe profitul firmei sau pe câştigul angajatului, după caz.

Foarte bine. Că prea începuseră să vină toţi ospătarii la serviciu cu ultimele modele de Bentley, Jaguar, X6 sau Q7. La naiba! Aproape că nu mai puteai distinge în trafic care era politician şi care chelner la Cocoşatu. Odată şi-odată trebuia ca cineva să ia taurul de coaie coarne.

*******

Fostul Președinte al României Traian Băsescu, îl ia la țintă în ultima sa postare de pe Facebook, pe unul dintre cei mai importanți miniștri ai cabinetului Ponta, căruia îi face și o sugestie precum cea de a da în lucru o serie de segmente importante de autostrăzi.

De când a ieşit la pensie, cetăţeanul ăsta o ţine numai în sfaturi. Sfat la transporturi, sfaturi la justiţie, sfaturi la SRI, sfaturi la DNA. Băi nene, da’ pari atât de valoros că nu’ş ce mai cauţi prin mijlocul pulimii de rând. Prea le ştii mata pe toate. Da ştii ce zic eu? Ia pune-ţi tu o pereche de chiloţi peste pantaloni, ia-ţi un cearşaf roşu pe umeri şi du-te de-l cată pe Superman pe cer. Mai vorbeşti şi tu aşa, de la egal la egal, cu cineva…

*******

Unul dintre deputații PNL care au semnat pe proiectul de lege pentru ca parlamentarii să beneficieze de pensii speciale, Mihăiță Calimente, a dat cea mai originală explicație pentru care a ales să susțină această propunere. Calimente spune că oamenii care au votat cu PNL vor restabilirea nedreptăților făcute de Traian Băsescu și Emil Boc, între care se află și pensiile speciale ale parlamentarilor.

Da bravo, mă! Exact pentru asta a votat lumea. Auzi bre, nea Mihăiţă? Păi dacă ne iei aşa cu nedreptăţile, ia mai du-te mata pe la televiziunile care te-au dat afară din studio şi cere-le să-ţi dea şi nişte perechi de şuturi în cur. Da, da, ălea pe care le meriţi şi pe care ei, din egoism, se pare că  şi le-au oprit la ieşire. Şi cere-le să-ţi dea şi dobânda.

8 Comments

 1. calinakimu

  Inteleg ca acum Ana de PSD si-a recuperat banii dati la PSD ca sa intre in parlamet…?!

  Cu ocazia legiferarii bacsisului…devin legale si bacsisurile de minim 20 de milioane de euro date in dosarul Microsoft…si cate or mai fi…

  Dar Basescu si in functie fiind a dat numai sfaturi…Nimic nou…ca el nu a fost si nu este in executiv.

  Logic, de ce numai fostii militari si judecatorii sa primeasca pensii nesimtite? Pai cei mai nesimtiti din tara asta prapadita…nu sunt politicienii, parlamentarii?! Trebuie facuta dreptate…nu-i mai dicriminati pe hoti, talhari si nesimtiti… Daca au furat o viata intreaga, nu trebuie sa fie platita hotia si la pensie, prin alta hotie? Ba popor roman…chiar ati inebunit?

  Reply
  1. krantzro (Post author)

   N-ai cu cine, domle! Nişte ţărani… 🙂

   Reply
 2. Renata Carageani

  Pamfletarule care ești tu pamfletar, am râs cu lăcrimi la tableta cu Băse și Superman!

  Reply
  1. krantzro (Post author)

   Şi ce, crezi că eu nu? 🙂

   Reply
 3. july

  Parlamentarii chiar au imunitate la bun-simt.

  Reply
  1. krantzro (Post author)

   Doar sunt aleşii poporului…

   Reply
 4. racoltapetru6

  Se va legifera și bacșișul cum s-a legiferat și mita la doctori.

  Reply
  1. krantzro (Post author)

   O ţară experimentală, ce mai…

   Reply

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: