Genie in a bottle

Până acum două zile am crezut că tenisul e cel mai fair-play sport. Eşti doar tu şi nu ai pe cine altcineva pe care să dai vina. Nici arbitrii nu te fură fiindcă totul e verificat cu camera. Ne-a demonstrat-o şi Simona, anul trecut la Singapore, când poate că a ratat şansa să câştige titlul, dacă ar fi jucat fără fair-play. Cu toate astea, în ciuda sitei foarte deasă care cerne această caracteristică, o piţi şi-a făcut drum spre vârf. Cine vă recomandă? Evident frumuseţea şi talentul meu!

O strângere de mână înaintea partidei de la Fed Cup, la şedinţa foto? No thanks, I think I’ll pass! Normal, n-am nimic cu ea dar nu pot să-i urez succes înaintea partidei. Cum să mă bată? Eu sunt Genie! Eu sunt concentrată asupra jocului. N-am timp de alte prostii. N-am timp de fair-play. Eu joc tenis!

Dar tenisul e un sport al naibii de mofturos. Şi de multe ori e mână în mână cu norocul. Pentru că oricât antrenament ai face, ai nevoie şi de norocul ăla care face cu un simplu: Puff! , ca mingea să cadă din fileu în terenul advers şi nu intr-al tău. Şi uite-aşa, cu 2-3 Puff!-uri prinzi aripi. Sau din contră.

Week-end-ul trecut la Fed Cup în Canada, norocul a întins mâna şi a întrebat în engleză: Who need me? Alexandra a ridicat timidă mâna. Aia refuzată de Genie. Me too! s-a auzit din spate de la Andreea, care doar îşi silabisise numele. Notat – a zâmbit acesta. De peste drum Genie a întins şi ea mâna norocului. No thanks, I think I’ll pass! i-a răspuns acesta. Şi dus a fost. Puff! Şi apoi încă un Puff! Şi asta a fost tot.

Acum Genie s-a retras din nou în sticla ei de cristal, în care îşi oglindeşte frumuseţea. Gândindu-se poate în continuare, la norocul ăla care nu a vrut să-i strângă mâna. Ce nesimţit!

Mulţi ar fi în stare să parieze că încă nu realizează ce-a făcut. Că nu ştie. Nu  ştie că la fel ca în viaţă, în tenis frumuseţea e trecătoare. Ce rămâne sunt doar poveştile. Alea spuse frumos, la fel cum le-ai trăit.

10 Comments

 1. calinakimu

  Genie este un produs social, cum de altfel aproape toti oamenii(?!) sunt. Sportul in sine este un mijloc de a face bani, de a castiga glorie…Sportul este o alta forma profitabila de manifestare egotica. Chestia cu altius, fortius…sunt gulgute. Cand intervine castigul, sub orice forma, dracu si-a bagat nu numai coada…Se spune ca Midas tot ce atingea sa prafacea in aur…Asa am vrea si noi si asta facem. Din fericire…nu chiar tot…tot.
  Ma mai intreb uneori, asa retoric…cat timp ne vom mai lasa TAMPITI de ego ?! TOT ceea ce facem, dar chiar tot…este sub imboldula acestui ego. Altruismul, generozitatea, compasiunea…au si ele un pret la bursa sentimentelor…Cum altfel? Ajunge sa-ti fie rusine sa mai vorbesti de aceste…”slabiciuni” omenesti. Mie …NU !

  Reply
  1. krantzro (Post author)

   Bine totuşi că nu sunt toţi oamenii la fel.

   Reply
   1. calinakimu

    Tare imi este teama ca numarul celor care gandesc si actionaeza la fel este covarsitor de mare… factorul personal tine mai mult de temperament, decat de conceptie…
    Si eu am cochetat in tinerete cu sportul, chiar am jucat tenis de performanta, in sensul ca am jucat in campionatul national de categoria a doua ( nu am jucat de copil), am participat la concursuri, stiu cu ce se manaca…Am antrenat…Cand dai cate un net castigator, cu cat gestul de “scuza” este mai prompt si mai curtenitor, cu atat este mai ipocrit. Tot fair play-ul este de fatada. Halep a jucat corect , asta este NORMAL, nu pentru lumea noastra. Gestul ei a fost “intors” cand Serena a amandonat…Nimic nu este “intamplator”

    Reply
    1. krantzro (Post author)

     Pierzi câştigi, tenismen te numeşti 🙂

    2. krantzro (Post author)

     Chiar mă întrebam de unde acel gest de “scuze” la neţ. Care-i treaba? Ce, fileul nu face parte din joc?

    3. calinakimu

     Face parte, ca si linile de margine, dar cand joci nu le iei in calcul. Daca dai un net castigator, sau migea atinge tangential tusa…este punctul tau si te bucuri. Este normal. De ce nu ne cerem scuze cand dam si pe tuse?! De multe ori ,in urma unui net care sare mai sus, venim si facem un punct, atunci cel care face punctul de ce nu cere scuze?!
     Cand se urmareste castigul…CASTIGUL si numai castigul care aduce bani…BANI, din ce in ce mai multi bani…si GLORIE, orice altceva este o mare IPOCRIZIE. Dar ce nu este ipocrit in viata noastra?! Poate doar cand recunoastem ca asa suntem, dar daca nu facem nimic, tot ipocriti suntem.

    4. krantzro (Post author)

     Nu cred că se realizează acest lucru. Mai degrabă merg pe ideea că “aşa se face”.

    5. calinakimu

     Corect. Este un automatism conventional…ca multe altele…

 2. mihai vasilescu

  Lasă Kranţzule, că i-a scos aia mică a noastră tenisul din cap. E bine să mai fie şi arogante din astea, ca să mai avem de cine să “ne râdem”.

  Reply
  1. krantzro (Post author)

   Am citit că deja Genie e la cabinet la psiholog. Nu mai vrea să fie tare-n tenis…

   Reply

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: