Scurt pe doi şi-n patru (45)

media-143040028212545600Inspectorii de la ANAF vor lua la rând unităţile de turism de pe litoral, chiar în minivacanţa de 1 Mai. Ştirea vine şi cu o poză care cică, sanchi, în cursul zilei de joi, o coloană de zeci de maşini inscripţionate ANAF a blocat practic circulaţia pe Autostrada Soarelui, spre mare.

Mă rog. Dacă ne uităm mai atent la poza aferentă, se pare că au ales un drum mai pe ocolite. Dar tot ajung ei pînă la urmă. Ce contează e că se anunţă vremuri crunte pentru vînzătoarele de nămol şi piatră ponce de pe plajă. Întregul imperiu clădit pe celebrul “Aspră de baie, băeţi!” se clatină. Era şi timpul. Că prea ne-au rîs în nas evazionistele alea, de-am simţit batjocura lor pînă-n călcîie. Pe ele băieţi! Pe mama lor!

*******

Preşedintele Klaus Iohannis s-a întîlnit joi cu liderii confederaţiilor sindicale la Palatul Cotroceni. Cu acest prilej, a aflat de la preşedintele Blocului Naţional Sindical, Dumitru Costin că aproape 20% dintre salariaţii din România sunt plătiţi cu salariul minim sau puţin peste acest nivel.

Nimeni n-a putut spune că ştirea l-a lăsat mut. Iohannis doar a ascultat în tăcere spusele invitaţilor şi la final, le-a adresat singurul răspuns pe care l-ar fi putut da la această problemă extrem de serioasă: “Ghinion!”

*******

Co-președintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat, la o dezbare organizată de TNL, pe tema Constituției că în această legislatură nu se mai poate negocia cu PSD pe Constituție și pune cruce definitiv acestui proiect. Gorghiu admite că reforma constituțională nu se mai face în acest an.

Aşa, Alinuţa! Nu te lăsă! Că doar n-o să vă comportaţi acum ca nişte oameni politici maturi, care chiar au un interes comun pentru o ţară. Acum fiecare îşi ia jucăriile şi pleacă acasă. Mai rămîne să-i spui în faţă lu Ponta cînd se întoarce din Emirate: “M-am supărat şi nu mai vorbesc cu tine, urîtule!

*******

Liderul PSRO Mircea Geoană, a indicat joi, scopul de facto al protocolului de colaborare politică şi parlamentară pe care partidul său l-a încheiat cu PNL: transformarea PSRO într-un partid mai frecventabil pentru parlamentarii care susțin în acest moment Guvernul.

Deci partidul liberalilor lui Tăriceanu s-a combinat cu PSD-ul iar acum partidul socialiştilor lui Geoană se bate pe burtă cu PNL-ul. Băi frate, oricum ai da-o, roşul şi cu albastrul ar fi totuna. Amestecate de nici nu le mai distingi diferenţa. Observi doar rezultatul firesc al combinaţiei coloristice. Un mov superb. De curve, nu?

15 Comments

  1. racoltapetru6

    Se descurcă bine cei de la ANAF, împușcând mai mulți iepuri deodată. Și amenzi date, și câteva ore pe plajă în timpul serviciului. Pontate ca ore suplimentare.

    Reply
    1. krantzro (Post author)

      Lucrezi la stat, ce naiba, nu?

      Reply
  2. july

    Zau, daca am vazut vreo masinuta ANAF prin 2 Mai :)))

    Reply
    1. krantzro (Post author)

      Nu dispera! Vine băeţii!

      Reply
        1. krantzro (Post author)

          Vezi? Ţi-am spus să ai răbdare. Că doar eu cu mîna mea i-am trimis. 🙂

        2. july

          Mos Craciun, imi pun o dorinta? 🙄 :)))

        3. krantzro (Post author)

          Da. Dar una mică. Şi vezi că-ţi scot şi bon fiscal.

  3. calinakimu

    ANAF-ul se ocupa numai de “maruntisuri”, nu cerceteaza rechinii. Ei merg pe zicala ca bob cu bob…se umple sacul. Dar n-apuca….Cum se strnge ceva…este si halit. Doar sunt gramezi de politicieni flamanzi?!

    Presedintele nu se dezminte. Ramane mobila de fiecare data. este drept…Biedermeier…

    Ruleta partidelor este masluita din 89′. In orice combinatie, pe oricine ai miza…iese tot ROSU

    Reply
    1. krantzro (Post author)

      O fi ieşind numa roşu, da noi vedem numa negru în faţa ochilor.

      Reply
      1. calinakimu

        Da …dar castigator este tot…”rosul”. Asta este problema.

        Reply
        1. krantzro (Post author)

          Păi atunci să pariem iar pe roşu?

        2. calinakimu

          Daca vrei sa “castigi” cu ORICE pret…DA ! Cel potin asta se petrece acum, cand “crupierii” si “patronii” sunt pe…”rosu”.

  4. adelinailiescu

    Daca in fiecare masina a ANAF ar fi fost si un muncitor de la salubrizare sau macar unul de la garda de mediu, cat sa nu mai ramana muntii aia de mizerie pe plaja, mai ales in Vama, ar fi fost un 1mai perfect!

    Reply
    1. krantzro (Post author)

      Da. Pentru că la noi, ne-am obişnuit ca în urma noastră să vină cineva să strîngă gunoiul. Nişte domni. Toţi.

      Reply

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.