Pentru un pumn de dolari

Mare meci, mare! Meciul secolului! Chiar al secolelor au plusat unele televiziuni, în goană ca de obicei după titluri tip gogoaşă înfuriată. Şi ca de obicei, după astfel de campanii în care se pronunţă sume ce-ţi insultă inteligenţa doar auzindu-le, totul se dovedeşte a fi un mare şi asurzitor Fîsss!

Nu mă uit la box din principiu. Violenţă gratuită pentru un om anti-violenţă. Aşa, accidental, dacă mai “joacă” unul de-al nostru, poate. Dar şi atunci, doar la varianta prescurtată din jurnalele de ştiri. Ce rost are să mă uit la unii care-şi cară pumni cu nemiluita? Şi ăştia cică în numele sportului. Care-i logica aprecierii unui comportament de grotă?

Dacă emiţi astfel de păreri despre box în spaţiul public, eşti luat de prost. Pentru că nu înţelegi cum e cu arta în sport. În ziua de azi, boxul este un sport doar pentru oamenii deştepţi. Ăia care dau 55.000 de pdolari pe un bilet, doar că să vadă cum îşi cară pumni în meclă doi inşi. Şi după aia se miră că de fapt au investit în atletism. Pentru că de obicei, la meciurile cu mize colosale, ăia din ring încep s-o cam frece. Boxul e ceva rămas doar pe afiş. Decît un cuvînt cum ar zice cei ce apreciază la maximum un ficat bine frăgezit şi nişte creieri zdruncinaţi pe viaţă. Ideea e să rămîi în picioare pînă la final, dacă n-ai noroc de vreun KO. De restul se ocupă cei care au dat atîta culoare meciului. Ei ştiu mai bine cine trebuie să fie cîştigătorul. Pentru că întotdeauna va mai fi şi un meci următor. O revanşă. Alt meci. Unul şi mai important decît ăsta. Ăla al mileniului. Al mileniilor. Al întregii omeniri. Al galaxiei…

Ultima gogoaşă media, meciul Mayweather vs Pacquiao cică s-a ridicat şi el la înălţimea aşteptărilor tuturor. A tuturor celor care contează, nu a celor care cotizează. Zic mai toţi că s-a bifat tot checklist-ul unei reţete de succes. La cîţi bani s-au strîns, îi numeri lejer chiar şi cu mănuşile de box.

Mă felicit acum că n-am pus ceasul să sune ca alţii. Mai ales că toţi spun acum cît de bun la semifond s-a dovedit a fi campionul. Fost şi rămas.Ce bine dormeam la ora meciului! Cred că văzîndu-l şi secolele făceau acelaşi lucru. Obosite şi cu maxilarele rupte de atîta căscat. Deşi era meciul lor…

mayweather_vs_pacquiao_by_vp021-d30xrnx

P.S. Undeva, într-o puşcărie de România, o doamnă blondă a stat trează la ora meciului. Luînd de zor notiţe pentru următoarea gală.

Sursa foto

10 Comments

  1. mihai vasilescu

    Eu am pus ceasul să sune. Şi chiar nu-mi pare rău. 😉

    Reply
    1. krantzro (Post author)

      Plecai la peşte, sau ce?

      Reply
      1. mihai vasilescu

        Da, la răpitor. :)))

        Reply
  2. illusion

    Oare cu cine va mai fi urmatorul meci al secolului???

    Reply
    1. krantzro (Post author)

      Ei ştie! 😉

      Reply
      1. illusion

        O daaaaa

        Reply
  3. calinakimu

    Lasand la o parte faptul in sine…ca boxul, ca multe alte deprinderi violente din viata noastra, nu ne face cinste…numic nu este de mirare cand este vorba de asemenea sume de bani…Totul este un mare spectacol, cu regizori pe seama spectatorilor.

    Reply
    1. krantz (Post author)

      După fluierăturile şi reacţiile de final se pare că n-a fost unul reuşit pentru spectatori. Dar cine-s ei ca să conteze?

      Reply
  4. racoltapetru6

    Doamna blondă oricum nu poate dormi de frica să nu fie înțepată cu un ac infestat. 😉

    Reply
    1. krantz (Post author)

      Viaţă de închisoare: ace, brice şi carice…

      Reply

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.