Scurt pe doi şi-n patru (46)

Premierul Victor Ponta și-ar da nota 8 pentru trei ani de guvernare de până acum, ca să nu o contrazică pe mama sa, după cum a declarat într-un interviu la B1. „Cu siguranţă sunt subiectiv, dar mă iau după mama mea, care, la o întrebare de acelaşi fel care i-a fost adresată, a spus, dacă nu mă înşel, 8. Doar nu m-aş apuca să-mi contrazic mama, iar ea cu siguranţă este mai obiectivă decât mine”. În opinia premierului, cea mai mare nerealizare a sa din anii de guvernare ar fi în infrastructură.

media-141587849196514700Mă dă-te-n spanac cu optu tău! Te pomeneşti că acum eşti şi doctor în matematică şi te pricepi la cifre. Cum mă, tu eşti repetentu clasei de prim miniştri, cu 0, ZERO! km de autostradă făcuţi în trei ani şi meriţi 8? Se vede că ai luat examenele numa cu “săru-mîna”. Deci crede-ne, treci clasa numa la penibil şi ridicol. Acolo chiar cu coroniţă. La faza cu mama, ne-ai lămurit. Se pare că de la ea ai învăţat să minţi aşa bine. Bravo doamna Ponta! V-a umplut de mîndrie băiatul, nu?

*******

Liderii filialei ieșene a Partidului Național Liberal au cerut duminică demisia de onoare primarului PSD Gheorghe Nichita, care este sub control judiciar pentru că, abuzând de funcția deținută, ar fi instigat mai mulți polițiști să efectueze supravegheri operative și investigative în cazul unor persoane.

Să mori din rîset, nu alta! Auzi la ei: demisie de onoare în politichia noastră! Bă voi sunteţi turmentaţi? De unde bre onoare la mitocan? Voi n-aţi văzut că i-a reperat-o toată lu Miţa aia a lui pe care-şi tot plimba bastonul? Lăsaţi-l pe moftangiu în pace. Că are acuma de dat o groază de explicaţii Zoiţichii de la partid.

*******

Un bărbat în vîrstă de 101 ani a fost scos în viaţă de sub dărîmăturile casei sale în Nepal, la o săptămînă de la devastatorul cutremur de 7,9 grade care s-a soldat cu peste 7.000 de morţi, a anunţat duminică poliţia, potrivit AFP.

Vă daţi seama ce-i acum la gura lu doamna Moartea? Cum a umblat ea degeaba după nenea ăsta şi el stătea bine mersi ascuns sub moloz? Parcă ţi-e şi milă de cît a zgîlţîit săraca pereţii ăia de pomană…

*******

Doi bărbaţi care au deschis focul în exteriorul unei expoziţii de caricaturi cu profetul Mahomed, în Garland, la Dallas, au fost ucişi de către poliţie în noaptea de duminică spre luni, au anunţat autorităţile, relatează CNN.

Deci s-a găsit reţeta pentru a elimina fundamentaliştii mahomedani. Faci o expoziţie cu caricaturi ofensatoare şi islamistu iese frumos din cotlonul unde stă ascuns, atras de rîsetele zgomotoase. Ce rost are să cheltui bani aiurea pe campanii militare prin deşerturi. Faci un afiş mare pe care scrii: “Mahomed. Connecting people.” De restul se ocupă poliţia plasată strategic la intrare.

6 Comments

  1. ceciliadumitrache

    Mai demult, cineva mi-a explicat că demisia de onoare sună.. foarte onorabil, dar este un act fără finalitate juridică, respectivul rămâne în funcţie. Demisia de onoare e o formă de protest a cuiva, cam cum se dau copiii cu fundul de pământ, apoi le trece.

    Reply
    1. krantz (Post author)

      Mie mi-ar fi plăcut să fie ca în Japonia medievală. Un harakiri rezolva onorabil totul.

      Reply
  2. calinakimu

    Mama lu’ Ponta cred ca ar merita cu indulgenta un 2…pentru asa un fiu…?!

    Reply
    1. krantz (Post author)

      Sau 1. Că uite ce bine l-a învăţat să copieze…

      Reply
  3. racoltapetru6

    Măcar are și Ponta un susținător sincer. Dar este clar că o mamă nu poate fi niciodată subiectivă.

    Reply
    1. krantz (Post author)

      Absolut! Că doar ea l-a educat aşa.

      Reply

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.