Scurt pe doi şi-n patru (47)

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu ar vrea un bancomat în sediul PNL. Gorghiu a fost inspirată de partidul cancelarului german Angela Merkel, CDU care are în sediul central un bancomat cu ajutorul căruia membrii pot face donaţii cu cardul. “Cam așa arată bancomatul din sediul central al CDU unde bagi cardul și faci donația la partid. Credeți că dacă pun unul identic în sediul PNL va fi un succes?“, întreabă Gorghiu pe Facebook.

spendoSigur că da Alinuţa. Este exact ce vă lipsea la partid. Numa că vezi tu, cum să-ţi zic, vouă nu unul de donaţii vă trebuie ci unul de retrageri. Că doar la alea aveţi expertiză şi v-aţi pregătit temeinic. Îl legaţi direct la marele cont al bugetului de stat şi gata. Eu zic să dai deja comandă. Că mîine-poimîine ajungeţi la putere şi n-are rost să mai pierdeţi timpul atunci. Roagă totuşi producătorul să dezactiveze din start opţiunea cu “Donaţie”. Să nu apăsaţi dracului vreunul din greşeală.

*******

Venind tare din urmă şi decis să prindă un loc în galeria cu “Aceşti tîmpiţi ce ne conduc“, întrebat de presă cum este fiscalizat bacşişul dat celor care livrează pizza, proaspătul ministru al Finanţelor Eugen Teodorovici, bagă mare:”Dacă doriţi să lăsaţi un bacşiş, mergeţi la unitatea respectivă, iar acolo, pe casă, bate bonul fiscal cu bacşişul respectiv şi asta este.”

Stau şi mă tot întreb cum dracu sunt găsiţi ăştia de-ajung miniştri. Ai zice că se face chiar un casting pentru cel mai prost. Păi bă nene, decît să scoţi asemenea căcaturi pe gură, mai bine îţi pui două şosete atîrnînde pe urechi şi faci o conferinţă de presă. Sigur vei fi la fel de penibil şi nici măcar nu va mai trebui să gîndeşti cînd deschizi gura.

*******

Simona Halep a pierdut surprinzator în primul tur al turneului de la Madrid, iar în apărarea sportivei a sărit Traian Băsescu, fostul preşedinte al României. “A fi campion înseamnă să pierzi. Îţi spune unul care a pierdut multe etape, dar niciodată un campionat“, a precizat Băsescu pe Facebook.

Da bravo, nea Traiane! Chiar se întreba lumea dacă nu te pricepi şi la tenis. Că aveam nevoie de o părere avizată, să nu mai căutăm orbeşte explicaţii. Numa că vezi mata, în tenis e altfel decît în politică. Nu prea poţi fi campion dacă pierzi multe etape. La politică mai merge, mai ales cînd toţi arbitrii sunt de-ai tăi. Ce, nu mai ţii minte cum ai cîştigat campionatu ăla de la alegerile din 2009?

*******

Autorităţile franceze au intervenit luni dimineaţa pentru evacuarea a aproximativ 200 de rromi care locuiau într-o tabără improvizată, situată la periferia Parisului. Cele aproximativ 200 de persoane au fost evacuate dintr-o tabara de nomazi situată in Argenteuil, la periferia nord-vestică a capitalei Franţei, informează site-ul ziarului Le Parisien.

Mon Dieu! C’est incroyable! Nu se mai precizează în ştire, dar sunt sigur că 200 de piepturi dezgolite şi pline de jeg, au sărit fără teamă în faţa mitralierelor jandarmeriei şi atacînd cu puradei, au ţipat la unison: Liberte mou! Egalite mou! Fraternite mou! Parcă-i şi văd pe cei de la poliţia franceză, la verificarea documentelor, puţin nedumeriţi de numărul mare de buletine cu numele Pardaillan: Bă oare i-am gonit pe-ai noştri?

Sursa foto

5 Comments

  1. M.C.

    Asta cu bacșișul pentru pizza e cumea prostiei politicianului român. La atâta cretinitate nu m-aș fi așteptat. Ce i-aș jupui cu penseta dacă aș putea…

    Reply
    1. krantz (Post author)

      La cît de sadici par cu populaţia, e posibil să aibă şi urme de maso în ei. Aşa că ai grijă! Unora s-ar putea să le placă 😉

      Reply
      1. M.C.

        :)))
        Da, s-ar putea să ai dreptate.

        Reply
  2. racoltapetru6

    Ar trebui făcută o emisiune cu titlul „Parlamentarii spun lucruri trăsnite”, pentru că material ar fi berechet. Măcar așa să contribuie și ei la descărcarea emoțională a națiunii. Prin râs sau plâns.

    Reply
    1. krantz (Post author)

      Ei dar ce, nu sunt? Îs pline şi ziarele…

      Reply

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.