Scurt pe doi şi-n patru (48)

Curtea Constituțională a României a decis, miercuri, că este neconstituțională hotărârea Senatului referitoare la rezultatul votului exprimat în urma cererii DNA de încuviințare a reținerii și arestării preventive a senatorului Dan Șova. Ca atare, senatorii vor fi cel mai probabil nevoiţi să voteze din nou pentru ridicarea imunităţii.

jipa-sova-miruire-99341300_48994900Deci Dănuţe, n-ai scăpat. Te-au mai lăsat aştia să umbli dezlegat cît să faci Paştele acasă şi să mai prinzi o deschidere de sezon la mare. Şi dacă tot te-ai încins, uite, vine la fix puţină răcoare. Deci hai, fuguţa la bagaj şi pune aşa: 5 chiloţi, 5 maieuri, 2 pijamale, 10 perechi de ciorapi şi nişte literatură SF. Da, da! Din aia din care să te inspiri dacă o fi să scrii şi tu lucrări ştiinţifice. Ceva de genul: Autostrada suspendată între timp şi spaţiu. De la viziune la ctitorie într-un singur pas. Hai că titlul deja ţi l-am scris eu. Restul ţine de tine că doar ai atîta experienţă. Ah, şi încă o chestie. Dacă te mai cheamă madam Jipa să te miruie, fugi ca dracu de tămîie. Şi scuip-o din partea noastră.

*******

Primarul Bacăului Romeo Stavarache, aflat sub control judiciar în dosarul în care este judecat pentru fapte de corupţie şi, implicit, interzicerea de a părăsi ţara, va pleca la Milano pentru o săptămână, în calitate de edil, la o expoziţie internaţională, după ce instanţa i-a permis acest lucru.

Ei nu că ăştia de la DNA chiar vor s-o macine psihic pe doamna Udrea. Aproape că-mi dau şi lacrimile de atîta sadism la adresa ei. Auzi tu, pe ea să n-o lase nici măcar acasă, iar lu alt mînjit îi dau voie să plece din ţară. Şi taman unde! La Milano! De piatră să fii şi tot n-ai rezista! Nea Romeo, fii bre mata mai omenos şi dă o fugă pînă la Tîrgşor înainte de plecare şi vezi ce nevoi stringente are colega. Hai că a început sezonul de primăvară-vară şi n-are săraca la ce să asorteze ţinuta de cameră. Că poşetele alea ale ei deja s-au învechit şi rîd colegele de celulă de ea. Pui de la mata şi-ţi dă ea banii după. Mai mult de 100.000 n-are cum să coste. Ştiu ele fetele de la magazine. Spui că vii din partea doamnei. Dar vezi să fie ceva pe gri.

*******

Drapelul României s-ar putea îmbogăţi în curând cu o coroană care va fi plasată deasupra stemei. Deputaţii jurişti au votat azi un proiect în acest sens, o iniţiativă care aparţine parlamentarilor din toate partidele. Aleşii susţin că, astfel, stema va sublinia ideea de independenţă şi suveranitate a statului român. Iniţiatorii arată că mai multe ţări europene, precum Polonia, Cehia, Rusia, Bulgaria sau Ungaria au păstrat coroana lângă stema lor.

Băi fraţilor da chiar că sunteţi ridicoli şi total rupţi de realitatea din ţară. Nici nu mai înţeleg de ce vă mai plătim. Nu ştiu, dar la vizita medicală de la locul de muncă nu vă face şi control oftalmologic? Cum mă să pui o coroană pe drapel, cînd pînă şi de pe lună se poate vedea că nouă ne trebuie o tichie de mărgăritar?

*******

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat marți la B1 TV că după scăderea TVA-ului laptele va costa cu 12% mai puțin.

În sfîrşit o veste bună. Că la cîţi papă-lapte sunteţi adunaţi acolo în guvern, măcar cheltuielile cu voi să le mai reducem. Da vezi, asigură-te că aşa rămîne, că producătorii şi vînzătorii ăştia-s cam şmecheri. Te duci personal la supermarket, în fiecare săptămînă, să verifici preţul la raft, da? Hai că aşa face orice ministru responsabil.

Sursa foto

5 Comments

  1. racoltapetru6

    Hopaaa, că a ieșit blonda din pușcărie și nu a mai cheltuit bani pe zugrăveală! Că nu mai știa nici ea în care celulă să investească.

    Reply
    1. krantz (Post author)

      Îşi bat joc de ea. Parcă văd că peste cîteva zile iar o ascund că-i mai găsesc un dosar.

      Reply
  2. calinakimu

    Sovaelnicul…Sova…este oricum “scapat”. mai devreme sau mai tarziu. Doar acolo “sus” este cineva care-l iubeste…la fel de hot ca el…

    Rautaciosilor…doar Romeo pleaca in tara Camorrei…nu?! Cine era mai potrivit dect un infractor ?!

    Pretul laptelui va scadea la prima mana…Cum romanul il cumpara la a pai’spea…tot acolo ajunge.

    Reply
    1. krantz (Post author)

      Că bine le mai zici…

      Reply
      1. calinakimu

        Na-ş mai zice…

        Reply

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.