Uber, azi îl vedem şi nu e…

Cu nici două luni în urmă, toate blogurile erau inundate de fericire. Sosise Uber în oraş. Pentru cei de la sate, fac precizarea că Uber era soluţia minune prin care taximetria intra brusc într-o altă dimensiune. Mai ales la capitolul civilizaţie şi confort. Blogării erau toţi excitaţi ca un electron singur pe orbită şi nu mai concepeau viaţa fără Uber. Nu conta că totul era în afara sau la limita neagră a legii. Ideea era să ai Uber. Pentru că era bun. Şi cum orice lucru bun e imoral, ilegal sau îngraşă, ieri ne-am trezit şi cu confirmarea. O ştire proaspătă vine azi, cu bucuria unei pene de cauciuc pentru un şofer, să taie din faşă avîntul unei himere. Nici n-au apucat să facă două curse, că şoferii Uber au şi fost traşi pe dreapta. Deputaţii au adoptat, miercuri, un proiect de lege privind transportul în regim de taxi, prin care este interzis transportul public de persoane contra cost cu un autoturism, fără a deţine pentru acesta autorizaţie taxi valabilă, scrie Agerpres.

Deci cam gata cu Uber. Acuma să nu aruncăm cu pietrele găsite pe drum, că nu doar ai noştri legiuitori s-au trezit să pună beţe în roate la aşa ceva. Au făcut-o şi alte state, ceva mai pricepute în legi şi servicii ca noi, pentru că au sesizat totuşi ilegalitatea. La noi încă se merge pe ideea că de fapt e vorba de interesele unora de prin conducere care, vezi doamne, au toate firmele de taxi în proprietate şi astfel aveau afacerile periclitate. Să fim serioşi. E doar o problemă de fiscalizare. Aici, brusc, blogării nu mai vor bon fiscal. Nu mai au nevoie de el. Nu mai fac experimente ca să le dea guvernanţilor în cap cu ele. Pentru Uber, treaba-i mumă.

Poate că dacă Uber ar fi rămas la conceptul iniţial de ride-sharing, ar mai fi avut o şansă. Dar dacă te transformi în firmă de taximetrie, ce te împiedică să te înregistrezi normal şi să-ţi iei partea ta de piaţă, pe baza serviciului de calitate cu care te lauzi, dacă te crezi capabil? Că de altminteri cam urîm haiducii.

Sursa foto

3 Comments

  1. calinakimu

    Problema guvernantilor nostri nu este corectitudinea achitarii datoriilor catre fisc…este ca aceste datorii sunt in mare parte inventate…pentru buzunarul lor. Cum cca 4 milioane de romani au luat drumul exilului…astia “ramasi”, mai prosti…trebuie jupuiti, ca de unde furi si nu pui inapoi…nu mai au politicienii de furat. Astia cu fondurile europene sunt cu ochii pe ei, fondurile de imprumut asisterea, asa ca n-a mai ramas de jefuit decat …talpa tarii. Nimic nou sub soare…

    Reply
    1. krantz (Post author)

      Păi tre să fim corecţi, nu?

      Reply
      1. calinakimu

        Păi…?! Încep saă fie deontologi hoţii nostri şi asta trebuie respectat…

        Reply

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.