Mizerabili sunteţi voi, nu vremurile!

Ieşită şi ea ca de obicei precum ţaţa la geam, atrasă de zgomotele din stradă pricinuite de condamnarea lu şăfu, o Vasilească ajunsă celebră, trage o adevărată karată în caca, împroşcînd lumea în jur. Că nu degeaba are ea centura neagră la aşa ceva. Şi în loc să tacă, ţinîndu-şi gura deschisă doar pentru a-şi mai aerisi cariile, prinde a striga la lume: “Mi se pare că trăim vremuri mizerabile, în care legea, de cele mai multe ori proastă, duce la interpretări halucinante!

Hai nu zău! Ţi se pare? Îţi spun eu că e real! Chiar aşa sunt. Dar nu că aşa ar fi ele de la natură. Ci pentru că voi le mînjiţi zilnic cu vorbele şi faptele voastre. Şi nu-s doar mizerabile ci şi put de-a dreptul! Nu simţiţi, nu? Dar nu asta e principala problemă, că noi ne-am obişnuit deja cu mirosul. Ci faptul că voi continuaţi să negaţi evidenţele. Alea că sunteţi cu toţii, ăştia din politică, nişte rahaţi împănaţi cu suficienţă, minciună şi tupeu, care lăsaţi dîre întinse peste tot ce atingeţi şi pe unde mergeţi. Şi apoi veniţi, vă miraţi şi arătaţi cu degetul, unul către celălalt. Acuzîndu-vă reciproc pe principiul: “Ba tu puţi mai tare!“.

Fără să vrei, ai reuşit să faci, cu subiect şi predicat, rezumatul activităţii voastre nemaipomenite de 25 de ani. Auzi la tine: “lege proastă şi interpretabilă halucinant”. Da cine a făcut legea asta, eu? Sau tu cu toţi nechemaţii din parlament, care votaţi ca nesimţiţii, la două mîini fără nicio jenă că aţi frauda ceva şi la îndemnul unui deget ridicat discreţionar în sus sau în jos, pe baza propriului interes de partid? Şi cine o interpretează, o contestă şi-o schimbă repede mai mult ca voi, atunci cînd vă simţiţi cururile ameninţate?

Dar ştii ce mă dezgustă cel mai mult aici? Faptul că taman tu te-ai găsit să vezi vremurile mizerabile. Tu care ai intrat în politică prin PRM, sărutîndu-te cu însăşi mizeria acestei lumi aparte în care colcăiţi ca şobolanii. Aşa că marş de-aici la ghena de gunoi a istoriei! Cheamă-i pe toţi şi rămîneţi acolo, că tare v-aţi potrivi în peisaj. Staţi liniştiţi că ne putem descurca şi fără politică. Infinit mai bine.

Sursa foto

11 Comments

  1. july

    Nici macar Vadim nu ma dezgusta, cum o face femeia asta.

    Reply
    1. krantz (Post author)

      Chestie de gusturi 🙂

      Reply
      1. july

        Cand ma gandesc ca daca nu castiga primaria ar fi fost ministra la educatie, ma ia cu frisoane. :))))

        Reply
        1. krantz (Post author)

          Ar fi fost un alt ministru mizerabil. În ton cu vremurile.

  2. ceciliadumitrache

    Metaforic spus, dreptul chiar este un fel e limbă străină cu multe interpretări la traducere. Din fericire, în justiţie sunt profesionişti care îl ştiu interpreta corect. Cei care se ştiu pe lista de aşteptare a DNA au ignorat actorii, au crezut că regia lor e perfectă. Ghinion.

    Reply
    1. krantz (Post author)

      Poate că doar se obişnuiseră. Şi au uitat povestea cu ulciorul, apa…

      Reply
  3. calinakimu

    Asa este…Are perfecta dreptate…Legile sunt discriminatorii. Politicienii noastri ar trebui sa infunde puscariile pe ani multi…nu ca acum…Cativa anisori la “confort sporit”, ceva “suspendari”, de banii furati nu se atinge nimeni…trai pe vatrai…neniaca.
    Gura “pacatoasei” adevar greseste, numai ca este pe …invers.

    Reply
    1. krantz (Post author)

      Pînă într-o zi…

      Reply
  4. racoltapetru6

    A fost odată o zi pe care o tot așteptam, și mai este și astăzi, că dacă n-ar fi, nu s-ar povesti.

    Reply
    1. krantz (Post author)

      Ai uitat să scrii “Sfîrşit” 🙂

      Reply
  5. Pingback: Dormi liniștit! PSD veghează pentru tine! - Krantzblog

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.