Cărucioare pentru lene

Sunt foarte multe cazurile în care, imediat ce încep să realizeze că mersul biped e cel mai avantajos, copiii refuză să mai meargă în cărucior. Văd în jur o groază de oameni care investesc în adevărate Ferrari ale cărucioarelor doar pentru cîteva plimbări. Pentru că, invariabil, după multă foială şi proteste ţipate cu volumul dat pe maxim, ăla micu vrea să o ia la fugă pe jos. Iar tu, ca un părinte responsabil, îl ţii de-o mînă şi cu cealaltă împingi căruciorul gol. Că doar de aia ai ieşit la plimbare. Să plimbi căruţul. La naiba, ai dat bani pe el! Tre să-l consumi acum.

Da nu ştiu cum se face, că peste cîţiva ani, pe unii dintre cei mici îi apucă brusc dorul de mers în cărucior. Şi-i apucă exact la supermarket. Iar tu, ca un părinte atent în permanenţă la educaţia copilului, ce faci? Normal, îl sui în căruciorul de cumpărături. Nu contează că acum e ditamai găliganul şi abia mai poţi strecura pe lîngă el în cărucior o cutie de scobitori. Sau că pe cărucioare e indicată o limită maximă de greutate admisă şi ăla “micu” a depăşit deja dublul ei. Sau că, de ce nu, tălpile pantofilor lui ar putea lăsa pe cărucior nişte urme de rahaţi sau scuipaţi în care a călcat înainte. La fix pentru alimentele următorului client. Ideea e să se simtă bine copilu.  Şi să se poată comporta exact ca o maimuţă în cuşcă, atunci cînd începe să se agite, sărind în cărucior.

Ar fi chiar ciudat să meargă civilizat  pe lîngă tine. Doar l-ai adus cu maşina la supermarket şi n-o să meargă odoraşul acum pe jos. Mişcare, sport? A, da! I-ai descărcat acasă, pe tabletă, nişte jocuri cu tenis, schi şi fotbal. “Aleargă” toată ziua sărăcuţul cu ele. Uite de aia l-ai şi suit în cărucior. Să-şi mai tragă sufletul…

carucior

Sursa foto

3 Comments

  1. mischatz

    uite, eu mereu imi zic ca la un moment dat am sa intreb un parinte daca l-a cumparat de la reduceri / resigilate… sau sa ii spun ca tocmai a ales sa cumpere ceva care necesita servicii serioase post-vanzare… macar sa intreb daca are garantie la el. dar mereu aleg sa pun grabit un pas in fata altuia, inainte sa iasa vreun porumbel scandalagiu.

    Reply
    1. krantz (Post author)

      Dacă e doar curiozitate, cred că găseşti răspunsuri pe forumuri. Sau pe OLX 😉

      Reply
      1. mischatz

        or fi, dar sunt mana a doua… :))

        Reply

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.