Fericire, te halesc!

Se pare că oamenii care tot caută în zadar fericirea, vor trebui să ia o pauză. De fapt va fi necesar să se oprească de tot. Pentru că iată, tocmai au pierdut obiectul muncii. Nici prin cap nu o să vă treacă cine a găsit reţeta fericirii. Şi cînd vorbesc de reţetă chiar aşa e. Pentru că nici nu mai trebuie să o cauţi. O poţi prepara, banal, la tine acasă. “Acasă” putînd fi chiar şi o cutie de carton sau locul de sub scara unui bloc. Ideea e să ştii ingredientele. Ei şi aici e şpilul. Pentru că acestea sunt puţin secrete. Mă rog, nu atît de secrete, pentru că, spuse de orice speaker care se respectă, pot fi aflate de oricine e dispus să plătească. Deci pentru doar 2100 de lei, pătibili şi în două rate, că deh, viaţa poate fi grea pentru unii care n-au găsit reţeta,  dra “profesor”(scuzaţi dar aşa scrie) Andreea Raicu, că da, despre ea e vorba, te poate învăţa să-ţi faci propria fericire. Simplu ca bună ziua. Aşa cum a citit ea prin nişte cărţi de-ale lui Osho sau i le-au zis nişte neni sau tanti la cine ştie ce alt curs de vînzări de iluzii.

Nu de puţine ori, m-am tot întrebat de ce aceşti “găsitori” ai sensurilor vieţii, alea bune şi valabile, sunt toţi dispuşi să le arate şi celorlalţi, dar numai contra cost. Bunăoară, în cazul de faţă, de ce nu anunţă dra Raicu, că uite, în fiecare weekend, ea va vorbi despre viaţă-lume-sens într-un parc şi cine vrea s-o asculte e binevenit? Fără costuri. De ce spui că ştii un mod mai bun pentru a trăi, dar e secret pînă nu-ţi dau banul? Oare chiar vorbim aici de fericire sau, ca în orice altfel de cazuri similare, de o altă metodă de a face bani vînzînd conspecte altora, mult prea leneşi să pună mîna singuri pe o carte. Asta dacă tot le place tematica şi fenomenul Osho.

Nu ştiu de ce, dar am aşa sentimentul că publicul ţintă este exact cel pentru care referate.ro a fost şi este site-ul de căpătîi. Cu ăia incapabili de o idee proprie în toată existenţa lor. Mînaţi de spiritul de turmă şi convinşi că cineva, altcineva, poate gîndi bine şi pentru ei. Că uite, ne-am luat cu munca şi tare bine ne-ar mai prinde un astfel de curs de orientare în viaţă.

Închideţi acum puţin ochii şi gîndiţi-vă la cine e această Andreea. Ştiu, pentru unii poate că e greu. Pentru alţii chiar imposibil, mai ales dacă n-au auzit de ea. Este, trebuie să recunoaştem, o persoană relativ discretă, plăcută, fără a ieşi în evidenţă ca alte panarame ce se cred vedete, doar pentru că au apărut hăhăind tîmp la tv, privind fix la un bec aprins. Şi totuşi, e o persoană avînd ca cele mai mari realizări de pînă acum faptul că a defilat ceva timp în chiloţi pe podiumuri, a prezentat nişte emisiuni la tv cu audienţe de plîngeau publicitarii după bani, şi a avut cîteva relaţii pasagere, toate terminate trist, cu nişte tipi la fel de semicelebri ca ea, cu care paparazzii îşi mai făceau planul, aşa de umplutură, cînd vedetele alea importante intraseră deja în casă. Să crezi că spusele venite de la ea sunt numai bune de urmat, că ştie clar despre ce e vorba, e o dovadă că timpul tău pe această planetă s-a cam scurs. Acum pe bune, dacă ești dispus să dai 2100 de lei ca să-ţi spună Andreea Raicu cum trebuie să trăiești şi să fii fericit, poţi să te urci direct pe bloc și să astepti cuminte sosirea televiziunilor şi a saltelei gonflabile. Pentru că da, Andreea, la 38 de ani, pare o femeie cu adevărat împlinită și fericită, îndreptăţită să dea sfaturi. Alea bune. Care chiar te vor ajuta în viaţă. Ştie ea din experienţă. Că şi Osho ăla, tot din BMW se dădea jos. În rest, mişto fericirea asta, nu?

andreea-raicu

Sursa foto

12 Comments

  1. fata veselă

    Nu știu de ce, dar sunt de acord cu tine! Adică știu, dar mă amuză tare felul tău de a povesti! 🙂

    Reply
    1. krantz (Post author)

      Păi dacă ştii, poţi să şi spui. 🙂

      Reply
      1. fata veselă

        Păi cât de găgăuță să fii să dai atâția bani pentru un sfat “profesional” ? Până și cel mai expert sfat nu poate avea rezultate demne de luat in seamă, pentru simplu motiv că suntem unici!

        Reply
        1. krantz (Post author)

          Ehe, vei fi uimită să vezi sala plină. Plină cu “unici” în căutarea fericirii de tip instant. Verşi plicul, torni nişte apă, amesteci puţin şi gata! Mmmm, ce gust bun are fericirea asta!

        2. fata veselă

          :)))) Și ține exact cât vorbește Andreea. Oare acasă se trezește vreunul? Poate a doua zi. Poate.

  2. calinakimu

    Cum nu poti cauta decat ceea ce sti deja…a cauta fericirea se confunda cu a cauta “placerea”… Nu stiu ce placeri mai poate oferi Raicu, dar cu siguranta este loc pentru toata lumea…Faptul ca cere bani…este mai mult decat firesc…este obligatoriu. Poamana ingrasa, asa ca acum, cand toata lumea vrea sa slabesca, cand este dispusa sa plateasca si sa pretida plata pentru orice placere…de ce ar face Raicu acte de caritate ?! In plus…ce incredere poti sa ai in cineva care o face…pe gratis?! Este de-a dreptul o perversiune…

    Reply
    1. krantz (Post author)

      Ai dreptate. Fericirea are alt gust dacă o plăteşti.

      Reply
  3. racoltapetru6

    Sentimentele, cum ar fi iubirea sau fericirea, nu se învață. Poți primi doar falsa senzație că te simți mai bine, ca un fel de placebo. Adevarata fericire vine din noi și ne trebuie ani de educație pentru a ști să o canalizăm. Oare de ce văd în ochii unor astfel de predicatori atâta tristețe și zbatere? Ei de ce nu sunt fericiți, fără să adune și să cheltuiască sume mari de bani?

    Reply
    1. krantz (Post author)

      Nu, că acum tocmai au găsit-o şi vor să o arate şi celorlalţi. Contra cost, fireşte.

      Reply
  4. mcooper801

    minunata scrierea ta….fericire te halesc suna fenomenal…zi faina

    Reply
    1. krantz (Post author)

      Mă bucur că place. Ne străduim şi pe viitor.

      Reply
      1. mcooper801

        seara linistita…

        Reply

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.