Măria, pălăria şi prostia

Plecînd de la mesajul unui articol scris la rece, fără patimă, cred că în toată zbaterea asta a PNL-ului de a da jos cu orice preţ actualul guvern, care chiar trebuie să cadă pentru considerente de mincinos ordinar, ar fi interesant dacă am avea public acum şi lista de posibili miniştri ai lor. Dispuşi clar, pe ministere. Că sigur o au deja gata, dacă tot se dau apţi de apucat hăţurile. Să ştie lumea barem ce vine în loc şi să acţioneze în consecinţă. Ok, ieşim în stradă şi stăm în soare, dar pentru ce şi mai ales pentru cine? Iar Predoiu sau Atanasiu? Iar Blaga? Iar Orban sau Nicolaescu? Cu ce-ar fi mai breze caricaturile astea decît panaramele actuale din ministere? Care ar fi plus valoarea pe care ar putea să o aducă, pentru ţară nu pentru ei personal sau pentru partid, ţinînd cont de rateurile răsunătoare avute în mandatele precedente? Dă-vă dracu că doar nu suntem o ţară de fachiri, să ne placă să mergem cu cuie în talpă. Că dacă vin aceleaşi figuri triste, pline de bube politice, acuzaţii, suspiciuni şi posibile dosare gata de scos din sertar, n-am rezolvat nimic.

Propunerea cu Predoiu prim-ministru deja e mai plină de semne de întrebare decît orice chestionar de examen pentru permis auto. Mulţi rîd subit, doar la simplul gînd că individul acesta ar putea decide soarta României pe viitor. Elena Udrea a avut grijă să facă public faptul că omul are deja cel puţin o tîrnoaţă legată de coadă. Vajnicul Tolo a confirmat şi el şi e cu articolele gata scrise, aşteptînd cuminţi, pe server sau în cloud, un simplu apăsat pe “Publish”. Iohannis o face puţin pe misteriosul şi nu mai răspunde chiar în clar la numirea prim ministrului, ci că el “se ţine de promisiuni”. Acuma depinde şi de ce alte promisiuni a mai făcut între timp.

Una peste alta, lumea s-a cam săturat de surprizele de prost gust, scoase din pălărie peste noapte şi cocoţate în funcţii de decizie. De găselniţe cu miniştri de probă. Care de care mai contestabili şi mai insultători la inteligenţa unui popor. De parcă ţara asta ar fi vreun catwalk pe care aceştia vin şi-şi etalează, mergînd doar din băşini, habarnismul în domeniu. Unii care sunt înlocuiţi imediat ce scîrba populară întrece totuşi tupeul politic. Mimînd cu toţii competenţa şi interes pentru fraieri. Sărind cu uşurinţă de la un minister la altul, de parcă ar fi nişte semizei pricepuţi în toate. Şi demonstrînd, de fiecare dată, că pînă şi legatul la şireturi e o adevărată provocare pentru intelectul lor.

Deci ce facem? Schimbăm ca fraierii, ca de obicei, doar pălăriile lăsînd-o pe Măria să ne prostească iar şi iar? Sau o luăm de păr de data asta şi-i tragem două scatoalce peste botul ăla ce ne rînjeşte tîmp, de fiecare dată cînd iese la agăţat? Fără explicaţii prea multe. Că ştie ea de ce. Lăsînd-o în final cu curul în şanţ, s-o bată soarele în cap. Aşa, ca pe-o curvă ce este…

P.S. Cînd să-i dau Publish la acest articol, am auzit pe geam un mare şi puternic: Fîssssssss! Scot capul pe geam, curios ca o ţaţă, că prea m-am speriat şi ce să vezi? Marele lanţ uman, anunţat de PNL pentru vineri, ăla pentru care şi-au pus, sanchi, libertatea chezăşie madam Gorghiu şi nea Vasile, s-a anulat. Deci blatul e gata. Rămîne doar bătaia de frişcă. Deşi iese ceva grozav de bun şi cu aia de joc. Lumînările şi le înfig şi şi le suflă singuri, urîndu-şi unii altora La mulţi ani! Iar noi, noi cei din linia întîi a prostiţilor, vom rămîne, ca de obicei, privind prin gard la feliile înfulecate hulpav de nehaliţii ţării. Aşteptînd cu înfrigurare celălalt mare miting anunţat pentru luna iunie. Mamăăă ce Pinguin o să iasă! Ta-ram ta-ra-ram ta-ra-ram ta-ra-raa-ra! Măcar să rămînem şi noi cu ceva.

marie

Sursa foto

10 Comments

  1. calinakimu

    Constructia…pleaca de la o premiza gresita, este drept conditionata de o legalitate(?!) mai mult decat indoielnica. Si Ceausescu a fost intr-o legalitate impusa de un regim represiv, cum actuala clasa politica este “legala”, legalitate impusa dictatorial. Cine nu vede “dictatura” clase politice actuale, sufera de cecitate politica…Clasa politica actuala se afla in situatia lui Ceausescu. Se legitimizeaza ca si Ceausescu…care nu vrea sa stie decat de “marea adunare natuinala”. Astia de acum nu vor sa tina cont decat de parlament, un parlament ales dintre cei mai rai dintre cei rai. ORICUM NU aveai de ales…decat dintre RAI…Adica…nu este vorba de “alegere”…
    Pana NU se va inlatura de la putere TOATA clasa politica, nu este nimic de facut…Desigur…putem vorbi…vorbe.

    Reply
    1. krantz (Post author)

      Aşa e. Ne mai şi răcorim puţin că tot a venit vara…

      Reply
      1. calinakimu

        Cred ca la “racoare” ar trebui pusi vreo 5- 600 de …”alesI”, cel putin ?!

        Reply
        1. krantz (Post author)

          Hai că încet-încet ajung şi ei.

        2. calinakimu

          Mult prea incet si din pacate “banul” este la pastrare, bine pus din timp. Pana nu vad confiscarea averilor acumulate prin frauda, beciul domnesc, ramene…domnesc, iar puscaria este doar o “spalare” a fraudei.

  2. racoltapetru6

    Trebuie să avem răbdare până se epuizează lista „dinozaurilor”, potențiali condamnabili. Ce mai contează încă un sfert de secol?!

    Reply
    1. krantz (Post author)

      Nasol e că lasă pui vii în urmă de data asta. Extincţia nu prea funcţionează…

      Reply
      1. racoltapetru6

        Doară cum se educă societatea, s-or educa și ei, gândesc eu ca un naiv (?).

        Reply
  3. santamanta

    e bine ca s-a retras PNL, e demostratie impotriva parlamentarilor in general, care trebuie luati la suturi (ca ne fura pe banii nostri, daca demnitatea nu impresioneaza valoric).
    daca romanii n-ar fi asa perfectionisti (daca nu-i BMW, merg mai departe cu caruta) si ar fi mai spontani, mai latini, cu singe in ei, ar iesi in strada, si-ar educa putin politicienii (alesii, nu-i asa?), insa asa, cu balacareala balcanica… chiar nu se poate

    Reply
    1. krantz (Post author)

      E doar joc de glezne. Să arate lumii că ei sunt mai inteligenţi ca ceilalţi. Pe dracu!

      Reply

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.