Viaţa, şuturile, curul…

Nu ştiu cum le aranjează ăl de sus sau ăl de jos, după preferinţe, dar te trezeşti cîteodată întrebîndu-te singur “Ce caut eu în viaţa mea?” Pentru că fix cînd mai toate se mişcau bine şi în direcţia dorită, de nicăieri, te trezeşti cu o zmetie după ceafă. Scoţînd din tine strămoşescul: “ ‘Ai să-mi bag! Care-ai dat, mă?” Simţindu-te ca un păcălici luat de soartă într-o bîză. Cam aşa, cred eu, că se simte acum şi amicul de blogg-ing Mihai Vasilescu. Pentru că fix cînd credea şi el că şi-a luat zborul, constată că, peste noapte, careva l-a făcut la rezervorul cu combustibil. Acum omul îşi caută de lucru. Am convingerea că îşi va găsi foarte curînd. La cît de deştept e, cel care-l va angaja va trebui să fie atent la un singur aspect: să nu se taie în mintea lui brici.

Sunt sigur că acum, cîrcotaşii lui jubilează. Nereuşind să se hotărască dacă e un semn de la Dumnezeu, de la Mahomed, de la tîmplar sau de la fostul contemporan Arsenie. Ăia de care Mihai s-a cam îndoit. De rîs, bineînţeles. Simţindu-se ei că-s protejaţi de toate şi la adăpost, prin simpla  incantare a unor rugi demne de mentalul comunei primitive. Făcîndu-l poate şi pe infidel să-şi pună, preţ de-o nanosecundă, o întrebare: “Bă, eşti prost?

Aşa că Mihai, fruntea sus, pieptul în faţă! Vezi luminiţa? Nici eu! Pentru că încă e zi şi nici vreun tunel nu văd să fie prin preajmă. E doar un mare open space. Unul în care TU trebuie să-ţi alegi locul. Apropo, la cur eşti în regulă? Mă gîndesc că după 14 ani, aveai dreptul măcar la un şut aşa, uşor, cu latul…

mihai

Sursa foto

4 Comments

  1. mihai vasilescu

    Merci, krantzule!

    Reply
    1. krantz (Post author)

      N-are blogul meu audienţa lu zoso sau arhi, sau mihaivasilescu, dar cine ştie? 😉

      Reply
  2. mircelaionelailca

    Sunt sigură că Mihai o să își găsească de lucru, dar gestul tău este drăguț. Multă baftă, Mihai! 🙂

    Reply
    1. krantz (Post author)

      Şi eu am aceeaşi convingere.

      Reply

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.