Poveşti cu zîne

E mare lucru să ştii ce să spui atunci cînd ţi se ia un interviu. Nu de alta dar rişti să cazi în penibil fabricînd ştiri senzaţionale, doar de dragul de a te cita o presă întreagă. Convins fiind că astfel, numele tău şi al firmei la care lucrezi va fi menţionat peste tot. Gratis. Aşa mi se pare că a făcut şi domnul care spune senin: Apple a renunţat la o investiţie în România după ce un vicepreşedinte al companiei a făcut 7 ore de la Bucureşti la Braşov , pentru că, în perioada aia se lucra la centura Ploieşti, plus că în ziua respectivă a fost un accident pe la Câmpina. (pe larg aici)

Povestindu-ne acum o întîmplare, veche de nici el nu-şi mai aduce aminte exact anul, vrea să ne dea impresia că face parte din anumite cercuri importante, care joacă în altă ligă a investitorilor. Părerea mea, citind această “ştire”, e că cel mai important cerc frecventat a fost cel de traforaj de la Casa Pionierilor. Asta dacă nu-l punem la socoteală şi pe cel în care s-a învîrtit la un concurs de hola-hoop pe plajă, la Eforie. Faza eliminatorie.

E simplu să spui acum orice. Ştiind că nimeni nu va mai putea confirma sau infirma această zicere de doi lei. A merge cu raționamentul sugerînd că Apple a refuzat să facă un centru de birouri pentru suport telefonic şi back-office fiindcă nu avea, vezi doamne, autostradă pînă la Braşov, denotă apartenenţa la o altă lume.

Pe acelaşi principiu, aş sugera oricui este interesat de publicitate gratuită următoarea ştire: Prin 2006-2007, Mark Zuckerberg a venit în România pentru a investi masiv în culoarea albastru de Voroneţ pe care o vroia neapărat pentru Facebook. Fiind chiar dispus să-şi mute sediul aici. La Cluj. În Silicon-Valley-ul Europei. Dar, din păcate, s-a lovit de lăcomia patriarhiei BOR, care nu a vrut să-i dea reţeta. Aceasta justificînd totuşi, pe finalul discuţiei şi pentru a-l mai calma pe irascibilul Mark, că oricum tot stocul pe care-l mai avea l-a întins pe nişte biserici din zonă.

Şi uite-aşa, a rămas România şi fără Apple, şi fără Facebook, şi fără Mercedes şi fără cîte şi mai cîte. Dar avem acum nişte poveşti care fac toţi banii. Mult mai mulţi decît toate investiţiile astea de vis. La un loc.

google-microsoft-apple-facebook

Sursa foto

6 Comments

  1. mcooper801

    trist dar adevarat…

    Reply
    1. krantz (Post author)

      Trist, netrist, noi “ne rîdem” 😉

      Reply
  2. santamanta

    corect, daca ar fi dupa infrastrucutura, n-ar exista indian silicon valley (bangalore), sau mai recentele silicon Savannah (Nairobi), Silicon Lagoon (Lagos, Nigeria) , Silicon Gulf (Filipine) etc
    https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_places_with_%22Silicon%22_names
    btw “San Francisco Bay Area traffic Worst Commutes in the NATION (Los Angeles: assess, beaches)

    Reply
    1. krantz (Post author)

      Exact. Că ăia merg pe principiul: n-ai autostradă, apăi nu ajunge nici semnalul la telefon cum trebuie.

      Reply
  3. calinakimu

    Noi nu ne vindem tara, nu profitam de oportunitati…noi o FURAM. De ce sa aduci bani in pusculita comuna, cand poti sa strangi doar pentru tine?! La asta se reduce intreaga filosofie de viata a politicienilor.

    Reply
    1. krantz (Post author)

      Şi nu numai a lor.

      Reply

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.