Scurt pe doi (7)

Un muţunache politic, deputatul Cristian Rizea, (nu-l ştiţi voi ci amicul lui, Dan Şova, cu care are nişte sute de mii de euro în comun), iese în tîrg ca fata mare arătînd mîndră cearşaful de după noaptea nunţii: “Am primit cu satisfacție mesajul personal trimis de doamna Anne Hidalgo, primarul Parisului, căreia îi mulțumesc încă o dată pentru susținere și pentru cuvintele frumoase, cât și pentru faptul că a apreciat acea ie tradițională românească pe care i-am dăruit-o ca simbol al prieteniei noastre!“, a declarat Cristian Rizea.

Aşa, şi? Care-i pasu următor, băi Cristache? Tre să cădem cu toţii-n cur că ţi-a scris primarul Parisului? Mă rog, scris e mult spus pentru un formular conceput şi tastat în Word de o asistentă din Primărie, pe care madama doar s-a semnat în grabă. Oricum la cît de important pari în politica noastră,  ăsta cred că e vîrful curbei lui Gauss pentru cariera ta. Singurul lucru bun din treaba asta va fi că de-acum te vor recunoaşte mai bine colegii: “- Cine-i mă nimeni ăsta? – Cum cine? Ăla de i-a scris primarul Parisului! – Şi ce i-a scris? – Ei, mersi pentru ie! Ce să-i scrie altceva?“. Oricum, pune bine scrisoarea aia în ramă şi ai grijă mare de ea. Că dacă o pierzi, vei fi nevoit să o iei de la zero. Exact ce însemni în politică.

Rizea-cristian

*******

Tribunalul Ilfov a decis joi, definitiv, ca fostul preşedinte al echipei de fotbal Gloriei Bistriţa, Jean Pădureanu, să fie eliberat condiţionat, după ce a executat un an şi trei luni din pedeapsa de trei ani şi patru luni de închisoare primită în dosarul transferurilor de jucători.

Mă rog, ignorînd explicaţiile avocaţilor, simple chichiţe şi ţinînd cont de cît de bătrîn, bolnav şi de paradit e tata Jan, aş zice că adevăratele motive ale eliberării înainte de termen ar putea fi altele:

– petiţia semnată de toţi vecinii lui, deranjaţi de moartea care-l tot caută pe acasă, nu-l găseşte şi face scandal;

– teama penitenciarului ca nu cumva, vorba ceea, să putrezească omu în închisoare şi să se trezească iar cu un scandal monstru din partea lu madam Udrea pentru condiţii execrabile de detenţie din cauza mirosului.

Sursa foto

4 Comments

  1. racoltapetru6

    Mie mi-a scris primărița din orășelul meu, o felicitare de ziua mea. E drept că o face pentru fiecare locuitor al Seiniului și că doar o semnează, da’ parcă la a mea îi scrisul mai apăsat! Și primărița-i mai faină decât cea din Paris! 😉

    Reply
    1. krantz (Post author)

      Şi te mai şi cunoaşte personal…

      Reply
  2. adelinailiescu

    Pai ce, mie nu mi-a scris Cartarescu “cu mult drag” pe o carte !?! Si nici macar n-am fost la lansare…

    Reply
    1. krantz (Post author)

      Pesemne că se dădea “dragul” la kil 😉

      Reply

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.