Cînd pisica nu-i acasă…

Băi nene, deci pleacă şi omul liniştit în concediu de odihnă şi după două săptămîni vine şi găseşte casa cu curu în sus. Băi şi vorbisem cu toţi să fie cuminţi, că am încredere. Dar uite că nicio baza nu poţi pune în ei.

Deci ăla mare, s-a bucurat ca un copil că i s-a mărit leafa de trei ori şi va scăpa de meditaţiile alea nenorocite care-i mîncau toată ziua de nu mai avea timp să-şi descrie în cărţi ceilalţi paşi făcuţi. Şi după tot acest tam-tam, mai toţi îl arată cu degetul şi-l acuză că a rămas de “popa-prostu”. Acum, după ce a înghiţit găluşca, tace şi mai adînc decît de obicei. Realizînd şi el că vorba aia: Eşti mare, mai mari le faci! Ruşine!

Ăla micu, venit acasă după ce nenea doctoru Ahmet i-a pupat buba ca să treacă, se apucă să spună printre cele trei tuleie nerase, că s-a cam plictisit de politică şi ar cam vrea să se retragă puţin la umbră. Că tot au venit căldurile. Ar mai rămîne puţin la masa cu bucate, deşi nici acolo nu prea mai pare convins că ar mai vrea să stea. Acelaşi răzgîiat care stă în drum ca rahatu. Obraznicule!

Cel cu barbă şi arginţi pare că a pus bot, că cică Inutiliatea Mîntuirii Neamului nu prea avea termen de comparaţie ca mărime pe aici. Ca să-l îmbuneze, ăi de la guvern le-au dat nişte glie strămoşească şi le-au propus celorlalţi rugăcioşi întru Alah să facă şi ei o “cea mai mare moschee”, dar care să pară mică pe lîngă ctitoria lu burtă-verde. Filistinule!

Şi ca toate să fie cu moţ, fata aia frumoasă şi blondă, aia care credeai că e mai cuminte, s-a îmbătat muci. Dînd apoi din casă şi făcînd-o de ruşine şi pe mă-sa, cu acuzele ei. Neruşinată care eşti!

2 Comments

  1. Renata Carageani

    Bun venit acasă, Krantz! Bine că ai venit acasă și-ai GĂSIT – ăla micu, ăla mare, blonda în mare gafă artistică – fiindcă alții se întorc și NU MAI GĂSESC tot ce se bagă în priză, economiile de sub teancul de cerceafuri și ceasul cu cuc, de la tata-mare, care nu era cine știe ce valoare, altfel decât sentimentală…

    În legătura cu blonda cuminte… Au românii un talent în a se face de râs când fac pe artiștii cu trăire și originalitate,.. Mai bine tac!

    Reply
    1. krantz (Post author)

      Bun găsit!
      Dacă ai şti tu ce rău îmi pare că a trebuit să mă întorc. Dar n-am avut ce face. A dracu javrele de pe acolo pe unde am fost! Una nu stătea să-i iau un colac din coadă. Parcă mă simţeau toate că-s din Ro.

      Reply

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.