Am citit abia acum o ştire legată de declaraţia mesaj a pleziristului şef al BOR, adresată femeilor din ţară, referitoare la situaţia alarmantă a numărului de avorturi. Atins pesemne de caniculă, nea Ciuboţica cucului zis şi Tijă Sfinţită, acest meşter Manole al Inutilităţii Mîntuirii Neamului, se apucă să dea sfaturi ţării. Întinzîndu-le fără jenă, cu trafaletul, aşa cum ne-a obişnuit, pe obrazul gros al BOR-ului. Făcîndu-l să arate, dacă mai era cumva nevoie, ca o brezoaie. Sfaturi bune, cu pilde, din care decupăm preţiozitatea şi o lipim frumos în caietele cu citate celebre:

“…De aceea, Biserica îndeamnă ca cei care au copii mulţi să fie ajutaţi de cei care nu au copii, care fie pot adopta un copil care a fost părăsit de părinţi, fie pot ajuta material şi spiritual o familie cu numeroşi prunci, ca cei care au copii să simtă că Dumnezeu îi iubeşte şi că ei pot deveni pentru Biserică şi societate o binecuvântare. Astăzi, sunt în poporul român, din nefericire, mai multe înmormântări decât botezuri. Populaţia îmbătrâneşte, numărul românilor scade, iar numărul avorturilor a depăşit numărul populaţiei, peste 20 de milioane de avorturi s-au făcut în ţara noastră din 1990 şi suntem printre primii din Europa la aceste capitol…”

Deci tot ceilalţi, nu biserica, aia care stă la propriu cu curu pe comoară, să-i ajute pe cei cu mulţi copii care nu se mai ajung cu banii. Deci tot ceilalţi, nu biserica, aia care ia cu două mîini pentru luxul propriu şi dă doar cu tifla, să aibă grijă de cei amărîţi. Şi toate astea pentru ca acei copii să devină o binecuvîntare pentru Biserică !?!

După ce auzi astfel de afirmaţii, oricît de credincios ai fi, avînd totuşi şi o brumă de raţiune, agnosticismul ţi se pare brusc prima opţiune. Pentru că nu înţelegi de ce simplul şi strămoşescul: “Trăsni-l-ar !” n-are niciun efect.

Nu ştiu de ce, dar tot privind la urmele lăsate prin modul de acţiune al actualului patron al BOR, ceva îmi spune că mesajul pare izvorît din groaza la aflarea cifrei de pierderi în vistierie. Pentru că ultimul P & L, unul jubiliar, cred că a lăsat să scape o sumedenie de “Dumnezeii mă-sii!” în biroul principal de la Patriarhie.

Păi hai să facem un calcul simplu: la un 25 de euro (sumă medie şi modică) / botez, înmulţit cu 20 de milioane de slujbe ratate, vă daţi seama la cît ajungem? Cum dracu, doamne iartă-mă!, să nu-ţi pierzi minţile şi să te apuci să spui prostii? Păi cu banii ăia făcea el acum Catedrala Mîntuirii Planetei. Şapte stele. All-inclusive. Amin!

patriarhu

Sursa foto

11 Comments

 1. Silvia Duma

  Păi nu i păcat de aşa bunătate de bani? 🙂

  Reply
  1. krantz (Post author)

   Exact. E păcat de la Dumnezeu.

   Reply
 2. valny

  Intotdeauna astia cu multe parale au fost si cei ma chitrosi. Cat despre b.o.r., cred ca e singurul competitor serios al statului in cursa hotiilor si furtisagului.

  Reply
  1. krantz (Post author)

   Partea proastă e că de ăştia nu îndrăzneşte nimeni să se atingă. Fuge legea de ei ca dracu de tămîie.

   Reply
 3. dede cati

  Punctul 1 ..Populaţia nu mai apuca sa “îmbătrâneşte” ,crapa chiar foarte mult tineret. Punctul 2.Numărul românilor scade …si creste numarul ungurilor..Punctul 3. Numărul avorturilor a depăşit numărul populatiei …atunci B.O.R.sa ia banii de la avortonI.

  Reply
  1. krantz (Post author)

   Ar lua ea banii dacă ar putea. Dar încă n-a găsit metoda. 🙂

   Reply
 4. Renata Carageani

  Un fel de haiduc pe invers, nea PreaSfințitul ăsta! Să ia de la ăia săraci în copii, să dea la ăia care au ploduit mai cu râvnă.

  Reply
  1. krantz (Post author)

   Şi să le fie iertate toate păcaaaaateleeeeee!!

   Reply
 5. calinakimu

  O asemenea biserica jalnica se potriveste ca o manusa unui asemenea popor…Pacat ca manusa este de tot rahatul.

  Reply
  1. krantz (Post author)

   Mie nu mi-e ruşine nici cu bisericile de la alţii. Acolo chiar se omoară, încă, în numele ei.

   Reply
   1. calinakimu

    Bisericile institutionalizate reprezinta cele mai mari si mai violente afaceri ale lumii. Este clar…si asta nu de azi de ieri…

    Reply

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: