Litoralul pentru toţi! Neaaah….

După un an de aşteptare numa cu gîndul la bălăceala care să te mai răcorească de atîta zăpuşeală şi după ce ai străbătut în maşină, pe căldura de foc, toată ţara pe diagonală ce-ţi poţi dori mai mult? În nici un caz  limba scoasă de recepţionera hotelului la care aveai plătită în avans rezervarea. Dar cam asta e tot ce obţii în prima ta zi de sejur. Asta fiindcă cineva şi-a făcut foarte bine jobul şi ştie exact cum stă treaba în turism. Şi în loc să simţi soarele cum te arde pe spate, simţi doar cum îţi fierb creierii de draci. Şi în loc de apa care să te răcorească, simţi doar șiroaiele de transpiraţie care te trec peste tot în timp ce epuizezi toate înjurăturile pe care le ştii. Pentru că na, să afle că n-are unde dormi la noapte, e visul oricărui turist venit de la sute sau mii de kilometri.

Ce e de apreciat e şi graba cu care cei vinovaţi şi-au pus palma-n cur căutînd o rezolvare. Pentru că, nu-i așa, cît timp hotelul e ocupat 110%, ce rost mai are să-mi pese de nişte fraieri. Pentru că nu-i problema mea şi dacă o ignor, poate dispare sau se rezolvă singură.

Dar partea cea mai de neînţeles pentru logică e aia cînd tu, în cunoştinţă de cauză, ai ales Eforie (doooh!) şi spui cu nonşalanţă că anul trecut, cu aceiaşi bani, ai stat la bulgari la all-inclusive, a fost minunat şi n-ai avut nicio problemă. Şi-acum eşti un bax de nervi fierţi, dînd vina pe alţii.

17 Comments

  1. mischatz

    touché!
    problema nu e neaparat la prestatori, ci la cei care le accepta mizeriile, tocmai pentru ca o fac.

    Reply
    1. krantz (Post author)

      Că dacă prestatorul vede că merge, de ce nu?

      Reply
  2. calinakimu

    Interesant este ca atata timp cat avem revolte, avem si …asteptari. Pai ce asteptari sa mai ai sa functioneze ceva in lumea asta a noastra dezarticulata ?! Cand totul este vraiste, cand coruptia este institutionalizata, cand regula este …neregula, ce asteptari sa mai ai sa se petreaca ceva NORMAL, firesc, de bun simt, corect ?!
    Este cazul ori sa ne resemnam, sa punem capul la cutie, sau in nisip, sa ne dam la fund, ori SA ACTIONAM. Stiu raspunsul…asa incat…CAPUL LA FUND…(Cum care fund?! La alegere, sau la “alegeri”.)
    Mai…oameni buni, vreti sa va racoriti?! Foarte bine ! Dar daca tot n-o puteti face prin insule, prin statiuni exotice, acolo unde se racoresc reprezentantii nostrii, politicienii…o puteti face acasa…suduind din rarunchi…soarta. Va defulati astfel garatis frustrarile…

    Reply
    1. krantz (Post author)

      Ei, se mai petrec şi lucruri bune. Aşa că mai tragem speranţă. Plus că acum mai avem şi varianta emigrării. Sau a pădurii… 🙂

      Reply
      1. calinakimu

        Chiar sunt curios…ce lucruri “bune” se petrec ?! Bune pentru majoritari…
        Varianta emigrarii, nu este o varianta, este o necesitate minimala pentru un trai , cat de cat, decent. Plecatul in munti, varianta pe care o promovez, este cu…deranj. Daca nu empatizezi cu natura, cu noroiul, cu munca campului, daca nu te simti confortabil in tacerea vibranta a padurii, daca nu te cheama aglomeratia inflationista, castigurile obtinute in urma unei moralitatii aproximative…schimbi doar inchisoarea…

        Reply
  3. dede cati

    Dupa ce ca este o mizerie de litoral ,mai fac si treburi ca astea , ??? Clar nu se merita o vacanta pe litoral, pe aici ,doar daca vrei sa te umpli de nervi … Stiu despre ce vorbesc …..doar sunt din Constanta …..Si eu nu merg la plaja …..nu vreau sa dau 15 lei pe un sezlong mafiei lui Mazare.

    Reply
    1. krantz (Post author)

      #Jur să nu mai merg niciodată pe litoralul românesc 😉

      Reply
      1. mischatz

        asta seamana cu parte din definitia vamii 😀

        Reply
        1. krantz (Post author)

          Toate-s o apă şi-un pămînt.

        2. mischatz

          si-un nisip, adica

        3. krantz (Post author)

          Corect!

  4. dede cati

    Ba vinoooo…dar vino iarna ,ca nu_i nici dracu pe plaja …..si ai tot litoralul pentru tine ….

    Reply
    1. krantz (Post author)

      Aşa o invitaţie, mai rar… 🙂

      Reply
  5. racoltapetru6

    Așa-i mereu la-nghesuială. Se întâmplă și necazuri, sunt și profitori, dar și norocoși. Cine riscă, mai și pierde, da’ OPC-ul câștigă mereu! 🙂

    Reply
    1. krantz (Post author)

      E firmă de stat, nu?

      Reply
  6. Cronicarul

    Inainte sa plec de acasa am sa sun la hotelul unde am facut si eu rezervarea. E bine sa fii precaut, mai ales in Romania!

    Reply
    1. krantz (Post author)

      Eu cam aşa fac de fiecare dată. Notez şi cu cine am vorbit şi mi-a confirmat.

      Reply

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.