Princip(e)ala Moringo

Văzînd pesemne că nea Martin, ăla cu dragonii de la HBO, se cam lasă pe tînjală cu scrisul, iaca s-a trezit nea Mihai al nostru să scrie și el o ditai pagina despre urzeala tronurilor. Mă rog, a tronului. Ăla imaginar, din capul lui. Dovedind încă o dată, dacă mai era cumva nevoie, că a rămas acelaşi adevărat bărbat curajos, exact ca-n 47, care ştie să ia decizii cu adevărat importante pentru ţara lui. Cea care i-a fost lăsată pe caiet de tac-su, care şi el la rîndul lui o moştenise de la un alt smiorcăit de pe la cancelariile Europei. Că vezi Doamne, alţii aveau şi el nu.

Acuma ce să zicem? Una peste alta e bine. E bine că am mai scăpat de una nasoală rău de tot. De zici că sigur cel de sus ţine cu noi. Altfel n-am nicio explicaţie cum de-am scăpat aşa uşor, după ce ne-a trecut glonţul pe la ureche.

Vă daţi seama în ce situaţie super penibilă am fi fost puşi, ca ţară, dacă rămînea ca şi pînă acum şi nu se intervenea magistral? Noroc cu decizia asta, pe ultima sută, luată de regele nostru eclipsă. Că altfel, nu ne mai spăla toată Dunărea. Şi nu mai scăpam de bîrfele strecurate printre evantaiele din pene, de la recepțiile caselor regale.

Cum ar fi fost să avem un principe moştenitor care nu poate fi principe moştenitor, al unui rege care nu e rege, într-un regat care nu e regat? Așa, cu decizia asta, e altfel treaba. Mare şi cu moţ.

rege

Sursa foto

4 Comments

  1. calinakimu

    Ne place…sau nu, ne gâdilă amoarea neoaşă, sau nu…Romania fara domnia regilor aduşi de prin srăinătăţi…era acum o maaare MOLDOVĂ …

    Reply
    1. krantz (Post author)

      Nu vom şti niciodată dacă ar fi fost aşa. Că şi fără comunişti am fi fost o maaare Germanie. Poate.

      Reply
      1. calinakimu

        Ce diferenţă…

        Reply
  2. Pingback: Vive le roi mort! - Krantz blog

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.