Luaţi-i năframa de la ochi Dreptăţii!

Ei şi uite că în sfîrşit s-a făcut dreptate. Mă rog, s-a dat o sentinţă judecătorească în cazul violului susţinut de un G7 de Vaslui. Că, se pare, pentru mulţi nici nu poate fi vorba de dreptate. Asta pentru că nu contează ce spune legea. Contează cum credem noi că e mai bine. Noi, poporul, opinia publică suntem legea. Pedepsele pronunţate sunt prea blînde. Faptul că autorii şi-au bătut joc de Raluca, de nu mai ştia nici ea ce să mai spună, trebuie pedepsit acum cu şi mai multă bestialitate. Cu ciobu. Cu Ciomu. Cu cuţite. Cu gloanţe direct în cap. Neapărat cu un tratament de reeducare specific la puşcărie. Că aşa merită. Eventual filmat şi transmis în direct la tv. Să putem să privim cu toţii şi să ne bucurăm de schingiuirile bestiilor. Ce bine ne-am mai simţi ca oameni!

S-a tras acum cortina peste spectacolul grotesc iniţiat de un ziar. Acum se numără banii de pe urma unei bombe de presă. Daaaa! Ce bine a sunat articolul cu: “Violeaz-o pe mă-ta…”. Bravo Ramona! Treci pe la casierie!

Alţii au crezut că e fix momentul bun şi au creat o campanie. Una care strînge pe Facebook poveştile triste ale unor femei. Altceva nu poate face. Nici n-are cum. Pentru că cei care citesc aşa ceva ştiu din naştere că nu e nu. Iar cei care nu ştiu, nu vor citi în veci mesajul tău.

A fost cumva primul viol? A fost oare ultimul? Se va schimba ceva de-acum încolo? Nici pomeneală. Ba chiar în timp ce toată ţara clocotea de revoltă, alte cazuri similare se petreceau nestingherite. Dar uite că acestea n-au mai avut noroc de circul aferent. Derbedeii ăia s-au străduit degeaba. Vor sfîrşi acum la fel cum au fost. Nişte anonimi. Pentru că presa şi lumea blogărilor n-a vrut să se mai ia de mamele lor. Trecuse valul.

Da, orice viol e o tragedie. Da, orice viol e condamnabil. Dar aş vrea să văd aceeaşi asmuţire a opiniei publice şi asupra reţelelor de interlopi, care se imbogăţesc din violuri pe bandă. Ştirile cu destructurări de astfel de reţele abia dacă încap în jurnalele de ştiri. Şi atunci doar dacă printre martori e implicată şi vreo semivedetă locală. Altfel nu interesează pe nimeni. Aproape că ai zice că nu există. Pentru opinia publică nu mai contează că multe tinere, eventual minore, sunt obligate la nişte violuri zilnice. Ameninţate cu bătaia sau chiar cu moartea, drogate şi forţate să sclavagească sexual cunoscuţi oameni de afaceri, politicieni, fotbalişti, cadre din poliţie. Vedeţi cumva agitaţie în zonă? Nicidecum. Pentru că aceştia nu trebuie deranjaţi cu presiunea opiniei publice. Acolo se fac bani. Acolo nu e distracţie. Acolo problema se pune altfel. Iar fetele parcă şi-ar fi căutat-o. Şi nu e nimic spectaculos. Ah, ba da! Faptul că DJ Manzotti (cine dracu o mai fi şi ăsta?) le-a încercat şi el.

justitie

Sursa foto

10 Comments

  1. calinakimu

    Violu’ la români a intrat adânc în fiinţa naţională, iar de când cu eliberarea graniţelor l-am dus şi la export. Este drept, englezii, fară pic de simţ al umorului (violului), au pedepsit de curând pe un românaş sadea cu 18 ani de stat pe cohones…să le mai inmoie…doar, doar or ieşi de acolo mai fleşcăite. Acum, noi românii şi vizitatorii noştri milenari, au considerat violul drept un mod de relaţionare, care acum se dovedeşte a nu fi chiar aşa în regula(?!). Nu ştiu însă ce s-or face bravii noşri politicieni, care cu greu pot scăpa de năravul ăsta care le-a intrat în sânge…violarea poporului, vorba lui Iliescu, din toate poziţile…?!

    Reply
    1. krantz (Post author)

      Fiecare ţară îşi stabileşte propriul sistem de legi şi pedepse. Bunăoară în Malaiezia te omoară dacă te-au găsit cu droguri iar în Olanda le găseşti la liber în cafenele.
      La politică e altceva. Şi nici nu pare viol. Că poporul stă şi nu se prea se împotriveşte.

      Reply
      1. calinakimu

        Păi românii …s-au obişnuit cu violu’…la cât au fost şi sunt violaţi de politicieni şi nu numai…
        Despre modalitatea de a pedepsi violul, cea mai SIGURĂ este castrarea chimică…Se poate aplica în orice ţară. Oricum, n-am auzit de vreo ţară în care violul să nu fie pedepsit…?!

        Reply
        1. krantz (Post author)

          Am citit că şi chimicăria asta nu e cine ştie ce. Sună preţios dar nu e o soluţie.

        2. calinakimu

          Atunci săaplicăm metoda englezească, puşcărie la greu…

        3. krantz (Post author)

          N-am nimic împotrivă. Sper ca cei de la Adevărul şi alea de la NuînseamnăNU să reuşească măcar aşa ceva. Altfel, zbaterea lor e inutilă.

  2. racoltapetru6

    Problema violului poate fi cu două tăișuri, așa cum s-a văzut în unele cazuri ecranizate și mediatizate. Uneori, femeia care își oferă trupul de bunăvoie se poate răzgândi ulterior, dacă nu-i convine prețul sau tratamentul, și să acuze că a fost silită. E arma femeii care știe s-o exploateze și mulți bărbați au căzut în păcat, mai ales dacă-s tineri și fără de minte. De aceea e dificilă și judecarea unor astfel de cazuri, iar părerile sunt împărțite printre cei care-i cunosc mai bine pe împricinați.

    Reply
    1. krantz (Post author)

      Aşa o fi, privind din cealaltă parte a …
      Dar nu prea există scuză pentru continuarea de după acel “nu mai vreau”

      Reply
      1. racoltapetru6

        Firește. Eu vorbeam despre cazul în care EA e cea care propune relația și apoi nu recunoaște. Iar lumea o crede, fiindcă e femeie. Nu mă refer la cazul de față, deoarece nu-l cunosc în totalitate.

        Reply
        1. krantz (Post author)

          Deci cum ar fi, cam e o loterie…

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.