Allez faire pipi !

Din ciclul “Adimistratorul loveşte din nou“, articolul de azi al Simonei pune întradevăr o problemă de gîndire serioasă. Oricui. Pentru că subiectul în discuţie, deşi pare banal, chiar te poate bloca. Atît sus cît şi jos. Combinînd oarecum ciudat, trei elemente distincte într-un singur A4: cunoştinţe de fizica fluidelor, instincte fiziologice primare şi un apel la educaţie. Iar ceea ce reuşeşte un simplu anunţ, e să te facă să cugeţi dacă mai are rost să continui ce-aveai de gînd sau îl mai ţii pînă acasă. Asta dacă P mare din tine nu cumva e periculos de muuuult mai mare decît acel p mic al apei din toaletă. Caz în care, şansele ca hîrtia aia, folosită pentru scripta manent, să rămînă afiş devin zero. Căpătînd brusc altă menire.

Anuntwc

Şi apropo de bunul simţ, în caz că te întrebi cum ar trebui să foloseşti o toaletă astfel încît să bifezi şi această condiţie, mă gîndesc că soluţia e tot una din bătrîni. Aia pe care o foloseau nişte vecini de-ai mei, din vechiul bloc în care am locuit cu mulţi ani în urmă.

Pentru că abia se montaseră apometre în acel bloc, familia de deasupra mea (cei doi bătrîni) au găsit o metodă, de bun simţ, pentru a rezolva spinoasa problemă a costurilor care peste noapte deveneau personale şi de necontestat la sociaţie. Aşa că, firi inventive şi practice, treceau la “treabă” şi nu de puţine ori auzeam de deasupra mea o întrebare simplă, la care se răspundea cu da sau nu: Vii şi tu sau trag apa? 

La cît de bătrîni erau, înclin să cred că azi sunt deja trecuţi la cele sfinte. Dar cred că, acolo sus, sunt tare mîndri de ce au lăsat urmaşilor. Că doar nu-i de colo cîta economia s-a făcut din înjumătăţirea cosumului la tras apa.

Cît despre soluţia, mult mai simplă, pe care ar fi trebuit să o adopte cei de la toaleta publică cu anunţul inteligent, mi s-ar fi părut mult mai potrivită o rezolvare ca cea de mai jos:

[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=HxKKs2L_Nos” width=”400″ height=”320″]

Sursa foto

2 Comments

  1. dede cati

    Ordinul se executa nu se discuta ….Ai uitat sa-i mentionezi si pe cei care fac baie toata familia in aceeasi apa si mai sunt si cei care iau apa din calorifere pentru economie …hahhahaa

    Reply
    1. krantz (Post author)

      Aoleu! Încă mai sunt de-ăştia?! Credeam că-s doar istorie.

      Reply

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.