Unde te duci şi ne laşi, nea Sorineeee!

Uite, încă un motiv ca migratorii să ne ocolească în silă. Nici măcar o şpagă ca lumea nu mai putem lua pe aici. Parcă am fi ciumaţi. Aproape nimic nu ne mai iese. Ne-am dus cu tot neamu de rîpă şi ne-am făcut şi de ruşine în marile capitale europene. Acolo unde, omologii lu nea Sorin, rîd şi acum în hohote de penibilul situaţiei. Auzi tu, 25.000 de euro?! Păi asta e sumă de luat în considerare? La naiba, atîta costă un bilet dus pentru mama, tata şi 3 copii pentru poze, la orice firmă serioasă de trecut Mediterana cu pluta.

Şi unde mai pui că te-ai găsit s-o iei şi sîmbăta, să-ţi strici tot week-endul. Mă rog, a încercat nea Sorin o manţocăreală tîrzie, crezînd că transformările alea de la miez de noapte sunt doar poveşti. Numa că nah, capul ăla cu care se mîndrea el peste tot că e deştept şi ne făcea el de toate, de nu mai încăpeam în Bucureşti, i s-a transformat brusc în ditai bostanul plin cu prostie. Iar dulăul ăla în care avea încredere oarbă a devenit un şoarce care a chiţăit tot. Da nu-i nimic! Că uite, chiar ar putea avea acum ocazia şi timpul să recitească tîlcul de la poveşti. Fix acolo unde ar putea vedea şi chestii reale suspendate, cum ar fi paturile din celulă şi nu balivernele îndrugate, cu lacrimi în ochi, duoamnelor de la tv, între două şpăgi luate.

Nu-mi iese din cap replica aia a lui cu “Dacă nu fac ce-am promis, plec eu şi mă duc învîrtindu-mă!” Văzîndu-l acum, făcînd mişcări rotunde, de acomodare a mîinilor cu brăţările de inox, n-ai cum să nu-i strigi, de la obraz: Da ce te-ai mai învîrtit, nea Sorine! Fii atent să nu ameţeşti şi să cazi pe scările de la beciul domnesc! Deşi, dacă stau şi mă gîndesc mai bine, ar merita finalul din bancul acela cu lupul şi iepurele dansator: Ce coregrafie de căcat!

oprescumita

– Deci moşule, stai să-ţi spun cum e treaba. Mi-a spus mie tizul meu, Vântu, că dacă te uiţi fix aici, la baza nasului celui pe care îl ai în faţă, ăla ţi se supune imediat. Ce chestie domle! Deci eu mă uitam ca prostul la moacele tuturor celor de pe bancnote şi nu înţelegeam de ce toţi se înghesuiau spăşiţi la mine în buzunare.

Sursa foto

2 Comments

 1. Williken

  In primul rand vreau sa-ti fac o observatie: in limba romana se foloseste î din a si nu î din i. Cuvinte ca rîd, tilcul, mindrea se scriu cu î din a.
  Bun, despre articol si despre personaj, treaba e clara: a luat ca doctor, ia si ca primar. Nimic nou sub cerul României. A ajuns țara asta un cuib de nesatui. Sa vina legionarii sa-i aranjeze pe toți unde le e locul. A, pardon e ilegal sa vorbesti de legionari. A, ba nu ca suntem doar 2. Legea zice de minim 3.

  Reply
  1. krantz (Post author)

   În primul rînd, Bun venit pe aici. Încin să cred că observaţia referitoare la scriere nu se susţine. Asta cît timp există o controversă pe tema asta legată de hotărărea arbitrară a Academiei. După cum poţi observa chiar mai toate ziarele şi scriitorii împortanţi folosesc î din i acolo unde se impune. Şi nu cred că asta e un impediment în a înţelege mesajul transmis. De altfel eu la şcoală am fost învăţat cu î din i. Faptul că nişte neni au hotărît cu de la ei putere în 93 că ar fi numa bine de-o întoarcere în trecut, nu mă obligă la schimbări dacă chiar nu e cazul.
   Legat de soluţii, eu nu sunt pentru cele radicale. Fiecare epocă cu metodele ei de soluţionare. Acum avem legi. Bune, rele, asta e discutabil. Dar dacă sunt, mergem după ele.

   Reply

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: