Să moară Iliescu!

Nici nu s-a răcit bine tribunul Vadim – că deh, la cît de înfierbîntat a fost toată viaţa ia ceva timp – şi deja şi-au adus aminte comentatorii, ăia rămaşi parcă pe emo, că mai au pe stoc nişte “Lua-te-ar moartea şi pe tine, Iliescule!“.

Băi frate, da nu vă mai săturaţi de marota asta cu Iliescu? Aşa, o să moară şi el cîndva. Şi? Ce se va întîmpla după? Se sparge blestemul pus peste ţară? Ne ia cineva cumva ultimul loc în UE la mai toate clasamentele? Vom fi priviţi altfel decît nişte păduchi şi o piaţă de desfacere ideală? Veţi cîştiga toţi la loto premiul cel mare? Care va fi avantajul ţării (că cel individual sigur nu va fi) că n-o să mai fie viu? Întreb şi eu că poate capăt o explicaţie logică.

Înţelegeam dacă era vorba de vreun dictator, ca cel de dinaintea lui, care tăia şi spînzura după voia personală. Sau de vreun Kim Jong modern, care ne ţine şi în prezent înrobiţi şi ne numără pînă şi băşinile trase, pentru a le impozita. Dar cum nu e vorba de aşa ceva, despre ce vorbim? Da, o fi avînd ditamai bubele, care de care mai strigătoare la cer. Da, este răspunzător pentru nişte morţi şi alte chestii de neiertat, ca şi om aflat la conducere, nu ca făptuitor direct. Da, ar trebui să plătească cu închisoarea pentru asemenea fapte. Dar uite că justiţia noastră, nu el, zice altceva. Şi au fost mai bine de 10 ani în care ar fi putut să-l pedepsească. Dar n-a făcut-o. Bănuiesc că din lipsă de probe şi nu din puterea de voodoo a lu nea Nelu.

Văd în continuare oameni schimonosiţi de ură la adresa lui. Unii poate că erau copii în 89 şi acum au luat din zbor îndemnul la moarte, că li se pare cool. Văd oameni pentru care moartea lui Iliescu ar însemna o descătuşare a tuturor energiilor. De parcă i-ar ţine Iliescu în loc, de acasă de la el, între două aşteptări de pensie. De parcă Iliescu ar fi vinovat că votăm toţi proştii care ne conduc, ne fură  şi-i lăsăm în continuare s-o facă.

Pare a naibii de simplu să dai vina pe un singur om pentru tot mormanul de rahat făcut într-o ţară. Şi să crezi că moartea lui va reprezenta dispariţia peste noapte a tuturor problemelor şi mufarea la ştuţul cu lapte şi miere. Numai că, ce să vezi, realitatea nu-i ca-n filmele alea cînd binele înfrînge şi toată lumea e fericită după.

Da, în final va muri şi el. Şi sigur va rămîne înscris în cartea de istorie. Cu bune şi cu rele. La fel ca Ceauşescu. La fel ca Ştefan cel Mare, despre care am început să aflăm că nu era chiar atît de Sfînt şi a mai făcut şi el nefăcute la viaţa lui. Vrem nu vrem, asta e. L-am avut ca şef pentru că, pesemne, l-am meritat. Alţii l-au avut pe Hitler, alţii pe Stalin. Dar uite că au scăpat şi o duc acum bine mersi. Ba chiar sunt mari şi tari. Noi stăm în continuare, chiar şi după 10 ani de cînd Iliescu nu ne mai e şef şi ne lamentăm penibil rămînerea în loc de 25 de ani. Iar cînd ceri o lămurire, ţi se răspunde cu inteligenţă. Pentru că da, acesta e genul de om care pare a putea mişca România din loc.

raspunsarhi

P.S. Deci s-a eliberat locul lui Vadim şi nu văd pe nimeni că se înghesuie să-l ocupe. Poftim! Nici măcar un extremist cu nebuneală nu mai suntem în stare să producem. Ne ducem de rîpă ca ţară. Vă spun eu…

Ion Iliescu. Un om pentru care istoria nu mai are cuvinte întrucît s-au spus toate despre el.

Ion Iliescu. Un om pentru care istoria nu mai are cuvinte întrucît s-au spus toate despre el.

Sursa foto

4 Comments

  1. dede cati

    “Alţii l-au avut pe Hitler, alţii pe Stalin ” ,noi pe Ceausescu ,ai spus bine la timpul trecut ,numai ca noi inca il mai avem pe Ilici,Nu-i doresc moartea doamne fereste dar la varsta lui prea isi mai baga nasul in toate si prea manipuleaza din umbra cam tot ce se face si se misca in tara.Cu asta nu sunt de acord .Daca si-ar vedea de pensia lui linistit pe la statiuni de pensionari chiar as uita definitiv de el. Mi se pare prea periculos mosneagul asta cu zambetul lui perfid.

    Reply
    1. krantz (Post author)

      Eu sincer nu prea îl văd pe Dragnea înclinat la 90 de grade în faţa lui. Asta ca să vorbim de partidul lui. Şi mi-e greu să cred că Băsescu, Iohannis şi ceilalţi tremură la vederea lui. Nu văd de ce ar face-o.

      Reply
      1. dede cati

        Pai nu -i vezi pentru ca se inclina pe la spate ..dar de facut o fac tacit asa sa nu-i vada .nimeni.

        Reply
        1. krantz (Post author)

          Dacă zici tu, aşa o fi. Că prea spui cu foc. 😉

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.