Curajosu roade osu

Pe principiul: viata merge înainte dar nu şi cea a fraierului de Gigină, generalul de cartoon network Don Quilote, a fost surprins ieri de reporteri în Palatul Parlamentului. Bineînţeles tot gonind ca nebunul aşa cum obişnuieşte. De data asta, fără antemergator şi girofar. Flancat doar de o gardă pretoriană de lingăi clasa întîi. Toţi niste Sancho Panzani cu brînză, atenţi să nu-i fure careva inteligenţa şefului.

Şi tot ce au mai putut reporterii să prindă, odată cu aroma aia vagă de parfum chinezesc “Onoare” cu care se dă generalul în fiecare dimineaţă, ca să dea bine la camere, au fost nişte spuse enigmatice: “Veneam de la instituţii ale statului român“. Un răspuns clar, concis, fără a putea fi interpretat cumva, nu? Exact ca şi cum ar suna un ordin dat milităreşte pe genul: Hei, aghiotantule, du-mă la instituţii ale statului român! Chit că astea ar fi în cazul lui Oprea restaurantul, pentru statul la masă sau coaforul, pentru statul de vorbă în timpul vopsitului.

Nu poţi înţelege din toată mascarada asta cu clovnul înstelat altceva decît faptul că se trage de timp. Timp necesar pentru a se căuta în colecţia de cadre care e mai pătat şi mai bun pentru a fi slugoiul perfect. Asta pentru a se decide pe cine cade măgăreaţa să susţină şi să jure cu mîna de viitoarea stea de general, că exact de acolo venea nechematul Oprea.

Cred că la ora asta se rescriu non-stop registre de evidenţă intrări-ieşiri de la începutul anului, se antedatează minute de întîlniri, se îngălbenesc la lumînare pagini proaspăt scrise să pară vechi. Totul într-o goană nebună, contra cronometru, pentru a ascunde şi mai multă mizerie sub preşul din minister. Totul pentru front, totul pentru victorie că doar e vorba de cadre militare, nu?

Şi în tot timpul ăsta, bravii noştri poliţişti, ăia plătiţi şi puşi să ne apere de hoţi şi bagabonţi, îşi îndeasă capetele între urechi, sperînd ca alţii să le facă treaba. Fiecare făcînd altceva decît ce ar trebui să facă acum. Care cu un reglat de radar în boscheţi, care punînd în sertar la păstrare încă un dosar de furt cu autor necunoscut. Asta în loc să-l facă pe generalul cu stele luate că şi-a dat demisia politică să se înece în marea de caschete aruncate în curtea ministerului. Dovedindu-ne că tot ce înţeleg ei din Poliţie e de fapt ce citesc pe capote: AIŢILOP.

Bravo băieţi! Sunteţi de aplaudat. Dar nu de noi ci doar de nişte foci. Din păcate, am înţeles că maşina lor e prinsă undeva în trafic. Mergeţi careva să le faceţi drum. Hai, care pe motocicletă, care cu girofarul. Hai că vedem toţi că vă plac personajele de circ!

protestbula

surse foto 1 şi 2

2 Comments

  1. Renata Carageani

    Uite genul de articol la care n-ai ce comenta. Păi, dacă ai dreptate?!
    Hm! Probabil că Oprea nu zice: hei, aghiotantule…, zice – băi, pulică…
    În altă ordine de idei, ăia care au săpat groapa ar trebui să plătească o pensie de parlamentar cu enșpe mandate familiei motociclistului.
    Pentru că eu am terminat o mașină într-o groapă ca aia, nesemnalizată, noaptea, și numai dumenzeu a vrut să am110 la oră, să iau groapa ca pe o trambulină pe dos, dar să ajung pe malul celălalt nevătămată, din salt.

    Reply
    1. krantz (Post author)

      Nu cred că Don Quilote poate vorbi aşa cu un coleg de-al lui. N-are cum. Că oriunde l-ar apăsa cineva, ţîşneşte numai demnitate, onoare, cinste, seriozitate, devotament. Mai scapă el şi cîte un rahat, dar îl mănîncă repede.
      Legat de groapă, ce să zic? Am păţit-o şi eu la fel. Asta e: doi-zece, doi-zece, probă, probă… 😉

      Reply

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.