Pentru că întotdeauna mărimea contează

Ce naiba să faci dacă trăieşti într-o ţară nordică şi vine iarna peste tine? Normal, te retragi la căldură şi aştepţi să treacă. Şi pentru că la interior opţiunile sunt destul de limitate, nu-ţi rămîne decît s-o freci aiurea, cu speranţă că ăia cu prognoza o vor da în bară.

Partea proastă e că dacă iarna se prelungeşte, chestia cu frecatul poate scăpa oricînd de sub control. Făcîndu-te să dezvolţi fel de fel de obsesii, faţă de care doctorii de specialitate s-ar putea recunoaşte învinşi.

Pe conaţionalul nostru de mai jos l-a prins iarna în Suedia. Şi pentru că românul s-a născut poet, s-a gîndit că n-ar strica să-şi încerce şi el talentul. Dat fiind că o imagine face cît 1000 de cuvinte şi nu prea le avea cu suedeza, s-a gîndit că s-ar face mult mai bine înţeles pe plan local dacă s-ar exprima cu cuvinte cît mai puţine. A încercat cu un catren scurt, pe mijlocul rîului din oraş dar se pare că autorităţile i-au găsit nişte greşeli de exprimare. Deh, e plină lumea de critici! Dar asta nu l-a descurajat, ba din contră. Că a ieşit acum un ditamai Luceafărul, ce poate uimi întreg echipajul de pe staţia spaţială MIR, nu încape vorbă. “Eat this!” pare să strige din toţi rărunchii capodopera lui Emilian.

Singura chestie nasoală de acum încolo, va fi pentru el modul în care i se vor adresa oamenii. Nemaiputînd face diferenţa între o apelare injurioasă şi una plină de respect atunci cînd lumea-l va striga pe stradă: “Băi Pulă!

P.S. Domnul eftimie îl vede deja ca fiind noul Brâncuşi. La urma urmei, arta se poate percepe în fel şi chip. Dar mesajul e acelaşi. Poate că n-ar strica să-l sprijinim pe Emilian. Să arătăm lumii cine suntem. “Emiliane, pînă la proba contrarie, a ta e cea mai mare!

3 Comments

  1. gheo

    Cam diproporționate bilele! Probabil de la frig!

    Reply
    1. krantz (Post author)

      E artă dom’le, nu matematică! 😉

      Reply
  2. racoltapetru6

    Inspirația e totul, de artă nici nu mai e nevoie.

    Reply

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.