Despre toleranţă cu haterul adevărului

Speriat de norul negru de critici abătut din senin peste mîndreţea lui de lege, cel mai iubit fiu al PSD-ului a făcut o mişcare specifică inteligenţei olteneşti: a şters postarea de pe FB şi a repostat-o. Pe curat. Motivîndu-şi decizia de a șterge cele peste 3.000 de comentarii primite, cu un gest larg, de aruncare la 360 de grade a prafului în ochi, cum că i-ar fi fost greu să le răspundă tuturor. Că doar îl obliga conştiinţa. Nu poţi lăsa fără răspuns soborul de cetăţeni care îţi cîntă în cor “Defăimat este!“. Că deh, tuturor ne e drag-nea Liviu.

La urma urmei, ar fi fost şi imposibil de făcut. Mai ales cînd totul e exact ca şi cînd ai lăsa un căcat pe un drum de ţară în plină vară şi apoi te-ai lupta cu norul de muşte cărora să le explici că ce ai făcut tu acolo e de fapt o intenţie bună de care nu trebuie să se atingă nimeni.

Dar ce mă sperie acum nu e faptul că omul a făcut un căcat. La urma urmei toţi facem aşa ceva. Ci faptul că mulţi alţii din jurul lui stau cu evantaiele deasupra, lăudîndu-i moţul. Şi arătînd lumii că, în curînd, va trebui să ne obişnuim cu mirosul. Ăla de care credeam că am scăpat odată cu plecarea altui oltean sensibil la defăimare. Care a început şi el la fel. Cu paşi mărunţi. Explicînd pe îndelete tuturor celor care nu prea înţelegeau din prima cum e cu visul de aur al omenirii.

Ideea e că ăla a sfîrşit prost. Iar ăsta pare că vrea cu tot dinadinsul să ne demonstreze că nu trebuie să mai aşteptăm sfîrşitul. El deja este.

dragneadefaimare

 

foto

3 Comments

  1. Renata Carageani

    Gata! Cred că știu cine e nea Mustață! 🙂

    Reply
    1. krantz (Post author)

      S-a strigat Bingo!

      Reply
      1. Renata Carageani

        S-a strigat bingo aici, între noi. În lumea multă și largă Nea Mustață continuă să ne lucreze ld portofelul gândurilor.

        Reply

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.