Stele verzi pe pereţi

Acum vreo cîteva zile, în timp ce cu o mînă urmărea cu atenţie şi îngrijorare bîlbele unor miniştri mult prea tehnocraţi pentru o brînzică Brădet, președintele Iohannis s-a trezit cu cealaltă apucînd din zbor o medalie cu Steaua României. Aia pe care Laszlo Tokes o aruncase scîrbit mai demult, pe motiv că nu se asorta cu verdele de la bască.

Vizibil stînjenit de situaţie, el fiind obişnuit să dea şi nu să ia asemenea chestii, președintele a dat un nou exemplu că prima dragoste, aia de primar, nu se uită. Şi a dat vina pe comisia care i-a pus sub nas, la semnat, o decizie gata luată. E drept că nici el nu cred că ar fi fost de acord să tot asculte în continuare, sub geamul de la palat, lălăiala în ritm de ceardaș, cîntată din ce în ce mai vocal de un popă nebun după putere. Nu de alta dar prea-i tulbura apa plată şi acordurile de Fur Elise cu care se delectează de obicei în timp ce-şi sculptează discursurile pe bucăţi de lemn.

Acum, singura grijă a președintelui va fi cea legată de cum va ține piept la miştourile lui Viktor. De data asta ale celui de peste gardurile de la graniță, că de cele ale lui Ponta e sătul ca de varză cu cîrnați.

Cît despre steaua cu care s-a trezit din senin pe stoc, n-are de ce să-şi facă griji. Că uite, Oprea, hămesitul general după stele, tocmai şi-a dat demisia şi, în spiritul vremilor de altădată, chiar ar mai merita una.

Şi ar mai fi o chestie. Mă gîndesc că dacă a fost atit de usor să-i ia steaua lu Tokes, dacă reușește să i-o ia şi pe aia a lu Becali sigur s-a învîrtit şi de al doilea mandat.

iohannisb

foto

 

 

 

6 Comments

  1. racoltapetru6

    La cât de ușor se dau medaliile în ziua de astăzi, n-ar trebui să fie atât de greu nici în a le lua înapoi.

    Reply
    1. krantz (Post author)

      Nici nu este. Că doar se iau înapoi pentru o singură cauză: dopajul. De putere.

      Reply
  2. calinakimu

    Mișto-ul nemțesc bate toate mișto-urile…Este involuntar.

    Reply
    1. krantz (Post author)

      Da, dar parcă prea înţelege lumea ce vrea din el.

      Reply
  3. Renata Carageani

    Foooarte tare!
    „Vizibil stînjenit de situaţie, el fiind obişnuit să dea şi nu să ia asemenea chestii, președintele a dat un nou exemplu că prima dragoste, aia de primar, nu se uită. Şi a dat vina pe comisia care i-a pus sub nas, la semnat, o decizie gata luată.”
    Știu cel puțin 10 jurnaliști care bat zilnic tastatura, fiindcă nu vrea să scrie singură, care ar trebui să-și ia zborul din presa scrisă după ce ar citi paragraful ăsta. Bine, asta în caz că mai citesc și altceva decât producțiile personale.

    Reply
    1. krantz (Post author)

      Ce-i ciudat e că şi mie îmi plac unele chestii de-ale mele. Dar, deh, n-am studii, n-am pedigree. Poate nici norocul de a primi vreun feedback de la redactorii cărora le-am cerut o părere/intrare în domeniu. E posibil şi ca piaţa să ceară altceva. Uitîndu-mă pe traficul de pe blog nu pot să trag altă concluzie.

      Reply

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.