Masha, paşol na scandal!

Cînd Şharapova a anunţat că va face o conferinţă de presă pentru a anunţa nişte chestii, mai toată lumea s-a gîndit că, date fiind accidentările şi faptul că majoritatea adversarelor începuseră să-i zică “tanti”, va confirma că s-a decis asupra modelului de cui în care-şi va agăţa racheta. Numai că, pe modelul povestirilor cu final neaşteptat, cei prezenţi la conferinţă au rămas gură-cască. Refuzînd chiar să mai respire ceva timp, de teamă să nu scape ceva. Că doar nu afli zilnic cum că ditamai zîna a căcat bagheta. Mă rog, la figurat. Pentru că la propriu, doar a udat-o cu puţin pipi. Făcînd-o să se înroşească de uimire în contact cu substanţa aia pentru care federaţia de tenis a considerat că te-ar cam face să te simţi zmeoaică pe teren.

Şi nici bine n-a răspuns ghiata Masha la ultima întrebare a reporterilor ce-şi numărau unii altora plombele de pe covor, că imediat sponsorii s-au şi repezit să pună cepurile la butoaiele cu verzişori ce curgeau frumos pînă atunci în conturile Sharapovei. Toţi deranjaţi şi consternaţi pentru că tehnic, de la începutul anului, plăteau cu bani frumoşi o ilegalistă.

Informaţiile de la prima mînă sunt destul de amestecate şi interpretabile. Mai ales cea prin care Maria a recunoscut, fără ascunzişuri, că medicul îi prescria de 10 ani pastilele ce conţineau acel ingredient suspect, care pînă acum 3 luni era perfect legal. Ok, nu e scuzabil că “n-a ştiut” cum că de la 1 ianuarie 2016 tre să schimbe reţeta. Dar stau şi încerc să-mi imaginez cam cum era cu sponsorii pe 31 decembrie anul trecut:

Nike

  • – Hi Masha! Te-am sunat să-ţi urăm La mulţi ani şi fie ca la anul să ajungi acolo unde meriţi: pe locul 1 sau 2. Că şi Serena e tot a noastră şi nu contează care e prima. Just do it!

Tag Heuer

  • – Bonjour Masha! La mulţi ani şi să fie totul într-un ceas (Tag Heuer) bun!

Porsche

  • – Hallo Masha! Noi cei din grupul Volkswagen îţi dorim La mulţi ani şi fie ca tu să reajungi ca şi noi în lume. Cînd pe locul 1 cînd pe 2. Vezi că Moş Crăciun ți-a lăsat sub brad un 911 Carrerra. Das ist auto.

Şi fix a doua zi, pe 1 ianuarie, după mahmureala de revelion şi cînd Masha intrase în ilegalitate (deşi nu schimbase nimic altceva în viața ei decît chiloţii).

Nike

  • – Hello miss Sharapova! Mda, înţelegem că trebuie s-o faci, dar nici chiar aşa. Sorry şi Good bye.

Tag Heuer

  • – Bonjour Maria!  Noi nu ne pronunţăm deocamdată, rămînem neutri că doar suntem din Elveţia, dar n-avem ce face şi o să vă punem banii într-un cont cu parola la noi. Că deh, nu aduce anul ce aduce ceasul (Tag Heuer).

Porsche

  • – Hallo fraulein Sharapova! Noi, cei din grupul Volkswagen, nu putem tolera suspiciuni legate de acte care ar putea măslui rezultatele. Suntem o companie serioasă. Ca atare va trece un băiat de la noi să ridice Cayenne-ul din contract. Puteţi lăsa cheile la portar. Das ist tenis.

Maria a promis că va reveni pe teren. Depinde acum şi de perioada de suspendare. Că dacă i-or da ani buni, va mai putea juca doar la “liga legendelor cu pete galbene”.

Pînă atunci, să luăm şi partea bună: va fi ceva mai linişte pe terenurile de tenis. Nu va mai ţipa nimeni aşa tare. Poate doar, cu cîteva octave mai jos, Simonica noastră. Cea care atît pare să fi învăţat de la Masha. Cu observaţia că, dacă una răcnea la mingi cîştigătoare, celalată îşi ţipă neputinţa actuală.

După aşa o ştire s-ar părea că nimic nu ne-ar mai putea surprinde în tenis. Poate doar mărturia Serenei, aia pe care o aşteaptă toată lumea, cum că, de fapt, ea e un bărbat sensibil chinuit într-un corp de femeie. Dar mirarea ar fi minimă.

sharapovab

 

foto

12 Comments

  1. racoltapetru6

    Uite așa am aflat și eu de ce boli suferă frumoasa tenismenă! Parcă nu mai e nimeni sănătos în lumea asta, oricât de bine ar arăta.

    Reply
    1. krantz (Post author)

      C-o boală toţi suntem datori.

      Reply
  2. Daniela

    Vazusem aseara ceva la tv pe tema asta si daca chiar nu o ajutau anumite chestii din corp sa fie mega-activa pe teren, de ce nu lua ceva vitamine? Adica wtf, stia ca s-a interzis substanta pe care o lua ea. ^^

    Reply
    1. krantz (Post author)

      “Ceva vitamine”?!? Aşa umor invonluntar mai zic şi eu. 😉

      Reply
    2. Cezar Firicel

      stia ca e interzisa? pai cum naiba sa stie? e tensimena.. nu doctor. De aia are staff medical, sa stie aia. A fost sapata :))))))))))

      Reply
      1. krantz (Post author)

        @Cezar Firicel, chiar ea a recunoscut că a primit un email anul trecut în care era informată despre noile substanţe interzise dar cică l-a ignorat. Măcar să-l fi întrebat pe doctor cum stă treaba.
        http://fox6now.com/2016/03/07/maria-sharapova-admits-to-failing-drug-test-faces-possible-suspension-from-tennis/
        Dacă la nivelul şi staful ei mai vine cu astfel de scuze e cam jenant. oricum ea şi le ştie pe-ale ei, noi pe-ale noastre. Eu unul nu am cum să-i plîng de milă.

        Reply
  3. Dede Cati

    De la pastilele alea tipa Mariuca asa :))))

    Reply
    1. krantz (Post author)

      Mai ştii? Poate că de aia le-au şi interzis. Şi i-au făcut un bine. Mă rog, unul mai ieftin…

      Reply
  4. calinakimu

    Mașenka făcea audiență și la propriu și la figurat. Era o apariție insolită, teribil de arogantă, probabil din cauza refulărilor copilăriei alături de un tată muzik. N-o plâng pentru retragerea sponsorilor, are bani adunați o grămadă, ba chiar mai multe…

    Reply
    1. krantz (Post author)

      Pe undeva am convingerea că la acea conferinţă de presă s-au spus doar acele lucruri care trebuiau a fi spuse. Cît să lase gura lumii slobodă.

      Reply
  5. Renata Carageani

    Înțeleg că lua un antianginos, un coronaro dilatator care nu e recunoscut de FDA.
    Subțirel scenariu! De ca s-ar trata o vorbitoare perfectă de engleză americană cu un coronaro dilatator folosit și recunoscut doar în est? Fiindcă n-avea o boală coronariană. Își dilata coronarele pentru o mai bună oxigenare a cordului pe timpul meciului. Adică să obosească mai greu.
    După faptă și răsplată.

    Reply
    1. krantz (Post author)

      Cum sîngele apă nu se face, al ei se pare că clocotea în vene pă ruseşte. Deci destul de estic.
      Şi eu mă gîndesc că ştia ce face şi-o fi mers la risc.

      Reply

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.