Scurt pe doi (21)

Sub pretextul unei întîlniri de lucru, intitulată pompos “Summit de securitate nucleară”, nea Obama l-a chemat şi pe al nostru preşedinte pentru o poză de grup cît mai numeroasă, acum aproape de finalul mandatului. Prilej de small-talk, strîngeri de mîini şi reclamă pentru dentiştii de preşedinţi, răspunzători pentru rînjetele forţate în faţa unor bliţuri avide de fals. Şi apropo de small-talk, declaraţia domnului Iohannis spune tot:

iohannisobama“Am schimbat câteva propoziții, dintre care una recunosc că mi-a plăcut foarte mult, președintele Obama mi-a mulțumit pentru România, pentru parteneriatul pe care îl avem pe care îl găsește foarte bun și recunosc că m-a bucurat această afirmație și mulțumire”, a spus șeful statului, după ce a participat la întâlnirea cu comunitatea de români din Washington.

Nu a mai precizat clar, dar înclin să cred că o altă propoziţie dată la schimb a fost cea cu: “Vă mulţumesc“. Spusă firesc, după ce Obama i-a dat în dar, pentru contribuţia pe parte de securitate nucleară în zonă şi ca un joc al istoriei, un şirag de mărgele de sticlă colorată. Roz-pudrat.

 

*******

Se ştie că unele femei pot avea oarece perioade de tulburare după naştere. Cu toate acestea, Alinuţa se pare că ţine cu tot dinadinsul să răstoarne toate studiile medicale şi demonstrează că lucrurile ciudate pot să apară la cap şi în timpul sarcinii. Mă rog, o dă ea pe după cirrrreş, crezîndu-se pricepută la şarrrrrade, dar tot ce răzbate din mesaj e simţul exacerbat al proprietăţii. Inclusiv asupra oamenilor care se decid, sanchi, să candideze la funcţii pentru binele comunităţilor. Neapărat la cele importante, care trebuie cîştigate, acum că s-a stabilit clar şi un grad de interes.

Si uite-aşa, în loc să urmărească acum promoţii la pătuţuri şi premergătoare, trebuie să-şi facă loc în agendă şi să-şi programeze data naşterii într-o zi de weekend sau de sărbători legale. Nu de alta, dar nu poţi să-ţi laşi candidaţii tăi nesupravegheaţi. Că ăştia, imediat ce se văd ajunşi în funcţii, devin obraznici şi cred că ţara e a lor. Cu tot cu oameni. Exact cum a păţit şi ea.

alinagorg

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.