Mugur de fluier. A pagubă…

Știrea devenită publică cum că băncile de la noi (alea care acu ceva timp se plîngeau că vor umbla rupte-n cur după legea dării în plată și acum, ce să vezi, Armani abia mai prididește cu noile comenzi) iau două rînduri de piei de pe oameni și nu doar una, de bun-simț, cum fac cele din restul Europei, nu cred că a căzut bine la stomac BNR-ului. Unul deja blocat de indigestia aia de Olteanu care, iată, iese firesc pe unde trebuie după o pastilă laxativă cu DNA. Așa că, pentru a mai tempera puțin valul de nemulțumire la adresa lui, guvernatorul de viță nobilă Isărescu a ieșit cu pieptul gol în fața blițurilor din dosul cărora se așteptau unele explicații.

Mulți dintre cei prezenți acolo pariau pe cea cu: ”Da, domle, am ținut cu băncile, că doar nu era să țin cu lumea. Că nu ea mă plătește!” sau pe aia ceva mai soft cu: ”Gata, fraților, mă duc și eu să trag de-o pensie în Bora-Bora”. Numai că, crezîndu-se un Bachus cu al său secret vînat de toți, într-un puseu de transparență nesolicitat de nimeni, nea Mugur bagă o fumigenă cu pretenții de petardă asurzitoare dar cu efect de artifică ”Steluța”.

Menționînd în clar salariul lui V.D.O.C (Venit cu Denumire de Origine Controlată), omul nu a reușit decît să stîrnească rîsul omologilor din alte țări, care acum vor face bancuri cu el de genul: ”Mugurele, ia mai zii mă o dată: ce salariu ai?” Pentru că, pe plan local, singurul rezultat ar fi datul eventual pe spate a cel mult cîteva babe, alea curioase mereu de cît cîștigă fiecare, ce au reușit să facă înmulțirea cu 4,5 cît e cursul euro.

Nu pe bune, dar acum ori ne ia de proști, ori a albit degeaba atîția ani în funcție. Păi cum a crezut el că o asemenea informație ar putea fi interesantă pentru public? Chiar nu știe că singurul salariu pe care vrea să-l afle o țară întreagă e cel al lui Esca?

mugur-isarescu_b

foto

2 Comments

  1. gheo

    Cum dreaqu se face ca toti golanii vestului fac profit urias in saracia asta de tara? Revenind la Mugurel, 1-ul ala de la sfirsitul salariului face diferenta! Patetic! Imi vine sa pling de cit de mic(a) o are!

    Reply
    1. krantz (Post author)

      Răspunsul e unul singur: pentru că se poate. Și e o mare diferență: nu țara e săracă ci locuitorii ei.

      Reply

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.