Scurt pe doi (28)

Supărată că, deși a fost cîine credincios timp de 4 ani și a lătrat aprig împotriva logicii, la ultimele alegeri parlamentare a fost lăsată să muște-n gol ciolanul unui nou mandat de era să-și rupă dinții, Foamea de Carpați, zisă și Cristiana Anghel, a anunțat că iese din politică și se retrage, chelălăind cu coada-ntre picioare, sub coviltirul carului răsturnat din localitatea de baștină. Acolo de unde Antena 3 a scos-o mai mult moartă decît vie, a stropit-o cu luminile rampei și a învățat-o primele noțiuni elementare de ciocoism, dresaj politic și aport necondiționat.

Și deși, aparent, ar părea că suntem pe drumul cel bun ca societate, nemaiacceptînd  coțocîrle-n parlament, realitatea e alta. Iar madam Anghel ar trebui să fie mulțumită că, cel puțin în ce-o privește, lumea va rămîne cu imaginea ei de mahalagioaică și nu de curvă politică.

*******

Crezîndu-se ori prea deștept ori prea amuzant pentru zona Moldovei, ”consilierul independent Andrei Postolache a depus un proiect de hotărâre locală prin care să fie eliminate mesele publice (5.000 de plăcinte în 2017) date în Piața Unirii de 24 Ianuarie și 1 Decembrie. Ieșenii pot primi însă un exemplar din Constituția României și romanul „1984”, de George Orwell”.(sursa)

Trecînd peste observația că multora dintre cei ce se înghesuie la plăcinte înainte, dacă tot e pe genul literar, le-ar fi mult mai folositor Abecedarul, e greu de crezut că vor putea pătrunde tainele Constituției cît timp ei nu pot respecta cele 10 porunci. Iar dacă vorbim despre ”1984”, dacă nu-l vor arunca imediat în capul autorităților pe motiv că e un calendar expirat și de tristă amintire, există riscul să ceară în gura mare semințe dacă tot li s-a dat hîrtie pentru cornete.

2 Comments

  1. Renata Carageani

    Sclipitor, maestre!
    Antena 3 s-a băgat în căcat de nenumărate ori, grație petalei de trandafir care-i ține loc de creier lui Gâdea și, în zilele lui bune, i se reflectă, cu catifelare cu tot, pe buze.
    Învățătoarea-martir e un moment memorabil al Antenei 3 de degustare a rahatului, cu suspiciunea că prea are gust de fecale, ca să fie dulceață de trandafiri.
    Disperata asta și cu moșul ăla, Mociriță, cum îl chema, care i-a luat la rost pe procororii veniți cu biblia pe capotă au dat vârful stupidității unei televiziuni.

    Reply
    1. krantz (Post author)

      Eu zic că e greu să distingi printre atîtea vîrfuri de acolo. Da poate ai tu vederea mai ageră 😉

      Reply

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.