Pe maur îl doare-n cur

Acum un an și ceva, cînd aflam cu nețărmurită scîrbă și dispreț național că un general cu patru stele, făcute din zdrențele izmenelor, își trecuse poliția în lista cu obiecte de uz personal și o folosea pe post de hîrtie igienică, am crezut cu toții că nu poate exista ceva mai jegos și mai odios decît Oprea.

Ei bine, cum sunem un popor de perfecționiști, aseară s-a atins un nou record. Iar cei care au primit împreună recunoașterea oficială a celor de la Guinness Book of Shit sunt Iordache și Grindeanu. Pentru că, legal, orice s-ar spune despre șeful lor pe linie de partid, doar cei doi s-au căcat în mijlocul țării și au băgat rapid ventilatorul în priză. Ei sunt maurii care și-au făcut datoria și și-au asigurat rămînerea în istorie. Iar dex-ul trebuie completat de urgență, ca ordonanțele,  la jeg și slugoi, cu poze aferente ale celor două mecle sinistre.

********

Aseară, cînd lumea încingea serverele facebook-ului cu mesaje și shareuri și le răcea cu spuma proprie cauzată de nervi, campionul național al apărării statului de drept, exul Băsescu, a catadicsit să iasă și el la luptă. Așa că, cu pieptul gol și cu paharul plin, ca un brav lup de mare, a publicat un mesaj pe pagina sa de facebook. Unul prin care anunța că el și-a făcut datoria și, ca pe orice maur, îl bate un gînd de retragere la depou. Cu predarea cheilor de la vasul pe care l-a tot cîrmit el printre bucățile de gheață ce riscau să-i altereze proporția unui whiskey băut ca la carte.

Desigur, nu are relevanță că n-a scos un sunet de cînd s-a pus pe tapet mizeria cu ordonanțele care-i albesc trecutul și-i reîntregesc familia și prietenii de șpriț de la Cireșica. Iar faptul că astfel scapă de orice acuzații fiică-sa aia mare e doar un detaliu nesemnificativ și o coincidență cu final fericit. El oricum nu crede în coincidențe.

Dar ce e cel mai mișto e reacția băsiștilor săi necondiționați. Cei cărora nu le venea să creadă ce citeau în acel moment. Practic, dacă s-ar fi putut compara sentimentul lor de durere exprimată în scris, vis-a-vis de comportamentul de Iuda al lui Zeus, urletul l-ar fi acoperit pe cel de frustrare al celor din stradă. Că ce poate fi mai dureros decît un șut în coaie?

 

4 Comments

  1. Ioana Maria

    Nu in cur (chiar doare al naibii) ci la 3 metri in spate.

    Reply
    1. krantz (Post author)

      Din unghiul în care privesc, n-am mai stat să aproximez distanța.

      Reply
  2. racoltapetru6

    Chiar nu se găsește un vas pe care să fie trimis pe mare Amiralul Băsescu? Poate și o furtună pe gustul lui.

    Reply
    1. krantz (Post author)

      Cică iarba rea nu piere…

      Reply

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.