Naționala de fotbal – marș triumfal spre zero absolut

Aseară, naționala României a scris o nouă pagină de istorie. Bifînd încă un meci în care, pe lîngă codru, am mai aflat că și zeroul e clar frate cu românul. Și pentru că vorba aia, toată lumea se pricepe la fotbal, mulți s-au și grăbit la cald să-și spună oful:

Christoph Daum (vorbitor în numele morților de germană și engleză, pentru care nu mai există secrete în fotbal. Varianta cu nasturi): Încep să cred că am fost păcălit de domnul Burleanu atunci cînd mi s-a propus să antrenez mannschaft-ul României. Mi s-au dat asigurări că jucătorii voștri sunt niște pantzere ce trebuie doar frecate puțin cu vaselină pentru a străluci. Și cum eu eram la momentul discuției specialist în frecat, am zis că totul va fi floare la ureche. Numai că, surprinzător, am descoperit că fotbaliștii de aici nu sunt niște pantzere ci doar niște pistoale cu apă. Și alea goale. Mă gîndesc acum serios la reputația mea de antrenor. Nu pot risca să mai continui așa, mai ales că tocmai am primit o propunere serioasă de a prelua echipa de pitici a unui club din liga a patra din Germania. La urma urmei, eu nu am nicio vină. Am fost angajat pentru multe zerouri (50.000 de eur/lună – n.r.) și am demonstrat clar cum se ține nemțește o promisiune : multe zerouri.

Liviu Dragnea (premierul soare, din umbră, al României): Constat cu surprindere și trebuie să recunosc, că am avut o mică scăpare, pe care mi-o asum, în programul de guvernare. Am uitat să prind și naționala de fotbal a României. Nu este normal ca acest sector important și vital al țării să nu fie prins în planul de dezvoltare. Voi propune în următoarea ședință de guvern alocări speciale astfel încît să ajungem și aici la nivelul uniunii europene. E timpul să realizăm că țara a tras suficiente ponoase de pe urma guvernului zero iar populația nu trebuie să mai sufere acum și după naționala zero.

Denis Alibec (speranța fotbalului românesc pe FIFA 2017 – PlayStation4 și Xbox One): Pur și simplu eu nu mai înțeleg nimic din fotbalul ăsta. Și nici măcar nu am mai fumat la pauză în vestiar, tocmai ca să am mintea limpede, să nu-mi mai scape ceva. Normal că sunt nervos și mă voi duce acum direct la un salon unde pot fuma liniștit în timp ce-mi mai fac un tatuaj. Că vorba aia, viața de fotbalist trece, tatuajele rămîn.

Alina Gorghiu (locomotivă de partid trasă pe linie moartă pe motiv de defect de fabricație): Avem, iată, încă o dovadă a guvernării pline de demagogie a PSD-ului. Multe promisiuni și niciun rezultat. Nu am niciun dubiu că guvernul PSD vrea să politizeze tot și tare mi-e că în curînd jucătorii vor fi înlocuiți cu membri de partid. Dați-mi voie să trag acum un semnal de alarmă pentru ca lumea să înțeleagă pericolul. Și plec imediat pe teren, din poartă-n poartă, pentru a discuta direct cu cetățenii. Deasemeni, fac pe această cale un apel la părinți să-i lase pe copiii de la bloc să-mi deschidă ușa de data asta. Și promit că nu le voi mai mînca biscuiții.

Gică Hagi (fost-ai lele cît ai fost – după tine potopul): Eu v-am spus acum 20 de ani că trebuia să ne faceți statuie. Ați rîs atunci de mine. Da, da, tu ăla cu mustață! Că agramaticalități, că ascuns după unghie… Răutăcisme de-astea ieftine. Da uite, dacă le făceați atunci, acum aveam și noi națională de fotbal. Că sigur statuile alea ale noastre jucau mai bine decît ce-avem acum pe teren. N-ați vrut să le faceți. Nu-i bine! Acum lumea nu te vede. Băi, ăla cu mustață din spate! Iar rîzi?

Klaus Iohannis (cel mai mare președinte de țară mică la orice): Mă uit cu surprindere la generația tînără de fotbaliști și mă întreb: Ați obosit deja? Ghinion! Președinții celor două camere, Federația și Liga profesionistă, au rămas? Au rămas. Încearcă să acrediteze în spațiul public ideea că eu nu aș digera rezultatul meciurilor și că eu aș încerca să fac ceva ca să întorc acest rezultat. Fals! Singurul rezultat pe care nu-l pot digera și pentru care aș face orice ca să-l întorc e cel cu casa din Sibiu. Dar asta e altă poveste. Iar în ce privește fotbalul, ați câștigat acum guvernați și legiferați. Dar nu oricum: legiferați pentru naționala României, nu pentru domnii Becali, Borcea, Copos, Bucșaru, Iancu, Nicolae, Condescu, Adamescu. Vă mulțumesc.

Călin Popescu Tăriceanu (spaima rahatului mîncat în public): Deși am tras de fiecare dată numeroase semnale de alarmă, de mi s-au încleștat degetele pe mînerul sirenei, se dovedește clar forța cu care serviciile au intrat peste tot. Este inadmisibil ca în ziua de azi firmele străine să aibă doar privilegii în raport cu cele cu capital românesc și de aceea, voi depune un amendament la leg… cum? Ce legătură are asta cu fotbalul? Păi despre ce fotbal vorbiți? Ce? Nu suntem pe stadionul închiriat de alianța PSD+ALDE pentru un miting cu susținătorii demiterii lui Iohannis? Aaaa, păi atunci nu mă pot antepronunța mai ales pe un domeniu la care nu am expertiză. Mă puteți întreba doar despre colecția mea de neveste și motociclete.

Cătălin Tolontan (#mergemdupăsistemdarnemairătăcim): Un fir de investigație jurnalistică ne-a dus la informația că, înainte de fiecare meci, echipa națională a petrecut mai mult timp la muzeul de geologie. Sursa noastră care a preferat deocamdată anonimatul, ne-a confirmat că s-ar fi procedat așa pentru recreere, insistîndu-se pe zona cu fosilele de mamuți. Iar rezultatele de după jocuri, par să ne demonstreze că am avut dreptate în ce privește nivelul enorm de radiații ce puteau fi măsurate la 100 de metri de mulțimea din Piața Victoriei. Nu vreau să sperii pe nimeni sau să acuz pe cineva, dar cred că niște analizoare Geiger-Mueller s-ar impune în cantonamentul echipei. Gazeta poate pune la dispoziție tabelele cu valorile admisibile actualizate ale radiațiilor. În μSv/h.

Nicușor Dan  ( lim f(x) = 0, unde x=[(olimpic > matematician > politician > șef de partid) <<<<<cioloș]: Ăăăăăăăă ….. peee … ăăăăă ….. în ultimele zile ….. ăăăăăăă ….. ăăăăăăăă ….. ă .. ă … chestiunea …. ăăăăăăăă ……. ăăăăăăă …. voi reveni cu un răspuns …. ăăăăăăă ….. Goțiule, te-am luat!

Gabriela Vrînceanu Firea Pandele șamd ( primar născător și contesă de Facebook ): Îmi pare rău și poate că voi deranja cu ce voi spune în continuare, dar așa ceva trebuie să înceteze de urgență. Se vede clar lipsa unei abordări profesioniste în sînul echipei naționale. Voi cere guvernului să treacă de urgență lotul de jucători în administrarea primăriei generale pentru a putea arăta tuturor cum poate crește semnificativ și într-un timp scurt nivelul echipei în mîna unei femei. În paralel, voi vorbi cu soțul meu să cumpere brîul Maicii Domnului pentru a-l prinde deasupra ușii de la intrarea în baza de cantonament de la Săftica. Doamne-ajută!  Folded Hands on Apple iOS 6.0 Folded Hands on Apple iOS 6.0 Folded Hands on Apple iOS 6.0 Latin Cross on Samsung Galaxy S7 Folded Hands on Apple iOS 6.0 Folded Hands on Apple iOS 6.0 Folded Hands on Apple iOS 6.0 Latin Cross on Samsung Galaxy S7 Folded Hands on Apple iOS 6.0 Folded Hands on Apple iOS 6.0 Folded Hands on Apple iOS 6.0 Latin Cross on Samsung Galaxy S7

Petre Daea (vorbitor nativ de limbi extraterestre, ambasador desemnat al planetei Pămînt la prima întîlnire oficială cu klingonienii): Spre deosebire de agricultură, unde problema se pune mult mai complex, în fotbal, totul se poate reduce la o paralelă prin care să preiei cu dibăcie conexiunea factorială, dar mai cu seamă să detașezi cu putere de percepție direcțiile de acțiune. Problema e că în trecut, puterea de percepție nu-ți dădea posibilitatea să prinzi cu toată dibăcia conturul realizării, dar mai cu seamă nu-ți puteai așeza mintea pe hârtia de scris pentru a putea proiecta viitorul echipei naționale.

Gigi Becali (decît un singur cap cu creier, mai bine două capete goale, de aur, înțelegi ce zic?): Deci, în primul și în primul rînd, pentru că e o situație foarte importantă, eu vreau să mă închin și să vă spun așa: Demoni! Demoni peste tot! E lucrătura diavolului care se vede de la o poștă. Așa o lucrătură n-am mai văzut de cînd am făcut eu schimburile alea avantajoase de terenuri cu armata. Mie acum, pe de-o parte, îmi pare rău de țara mea și de neamul meu românesc blagoslovit de mîntuitorul nostru Iisus Hristos. Dar pe de altă parte, ca creștin practicant cu sabia lu Sf.Gheorghe în mînă, trebuie să ținem cont de cuvînul domnului și oricîte palme am lua, e musai să întoarcem mereu și obrazul celălalt. Da uite că din cîte cărți de specialitate am citit și am scris, tot n-am prins ideea cu de cîte ori trebuie făcut asta. Trebuie să aflu. Petrică! Petrică! Petrică, dă-i bă pe GSP, n-auzi? Și zi-le că plecăm la muntele Athos să ne rugăm pentru viitorul echipei naționale.

2 Comments

  1. Pingback: Băiete, două reci! - Krantzblog

  2. Pingback: Campionii unor mari figuri – Krantzblog

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.