Scurt pe doi (32)

Prins, pesemne, într-un moment în care beculețul de la plutitorul rezervorului de whiskey clipea nervos a gol și întrebat despre sănătatea lui mintală, proaspăt repusă sub semnul întrebării de propunerile legate de reducerea pedepselor pentru femeile care au fost ministre și au supt mai mult decît era cazul, autodeclaratul ca cea mai bună variantă de prim-ministru, la care țara s-a uitat cu curu la ultimele alegeri, recte Traian Băsescu,  a declarat chiorîș: “A luat o dată o mită, acuma nu îi distrugem toată viața. Așa a fost în tranziție. Avem nevoie de un moment zero, o grațiere largă de la care să spunem: <<Oameni buni, știți ce se poate întîmpla, așa că terminați cu hoția>>“. (sursa)

La auzul unor astfel de cuvinte, instinctiv pui mîna pe telefon. Și dai să formezi 112. Cerînd urgent legătura la băieții ce leagă mînecile cămășilor frumos la spate. Și asta pentru a ajuta un om aflat în suferință. Unul care, după momentul glorios regizat cu: ”Între nevoia de consolidare a justiţiei şi reflexul firesc de a-ţi apăra fratele aleg consolidarea justiţiei”, revine pe calea boschetărelii politice care l-a consacrat. Aia cu care speră să mai achite din datorii. Nu de alta dar, din cîte s-a văzut de-a lungul timpului, doamna nu prea servește pe caiet.

********

Întrebat, mai mult la mișto, de jurnaliștii de la Reuters despre alegerile prezidențiale de anul viitor din Rusia, pesemne pentru un material la rubrica de can-can, Vladimir Putin nu a anunțat dacă va candida sau nu. Și tot ce a putut spune legat de subiect, acum cînd altele sunt prioritățile planetei, a fost un categoric: „Succesorul președintelui va fi decis numai de poporul rus prin alegeri democratice și de către nimeni altcineva”. (sursa)

Deși nici măcar n-am trecut de prima jumătate a lui 2017, practic s-a strigat ”bingo” pentru cea mai bună glumă a anului. Și din acest moment, comedianții planetei și toți făcătorii de stand-up vor părea niște triști în spectacolele lor.

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.