Scurt pe doi (33)

Dorind, pesemne, să îmbine plăcutul cu utilul și să mai reducă cheltuiala cu deplasarea anuală în vacanța de peste ocean în America, președintele Iohannis a anunțat că, în drumul său spre Florida, va face un ocol pe la Casa Albă. Acolo unde se va întîlni cu însuși twitteristul POTUS, aka Trump.

Pînă de curînd, o lumea întreagă spunea despre acest tip de vizite că te duci să iei lumină de la marele Licurici. Dar acum, în cazul beznei extreme, de gaură neagră, din capul lui Trump, stai și te întrebi cum ar mai fi posibil acest lucru. Sigur, comunicatul oficial, unul din stejar vechi de Borzești, spune că cică: ”Întrevederea celor doi înalți oficiali va fi un excelent prilej pentru a discuta perspectivele de aprofundare și extindere a Parteneriatului Strategic dintre România și Statele Unite, pe toate palierele relevante,…..” și încă 2 metri cubi de bla-bla, dar, în realitate, explicația cred că e alta. Și, ținînd cont de singurul domeniu de expertiză al lui Gherțoi One, aceasta pare că e strict legată de împărtășirea experienței și cultivarea pasiunii comune pentru imobiliare. Să sperăm doar că președintele nostru nu se va lăsa intimidat și nu nu va ceda pînă nu va afla și secretele despre cum să te refaci după ce-ai suferit o pierdere în domeniu. Măcar așa, în contrapartidă cu investiția Americii în imobiliarele de la Deveselu.

********

Aseară, la oră tîrzie, cînd lumea se pregătea de culcare trăgîndu-și păturile sub bărbie, burtierele televiziunilor au explodat în galbenul breaking-news-ului iar aplicația lui Guran a bîzîit iar a cutremur de grad 10: ”Nicușor Dan demisionează din USR!

Explicația laconică a gestului, din finalul unei ședințe aprinse de partid pe tema fierbinte a zilei: ”Cum și la cine ne arătăm curu”, a pus pe jar analiștii de ocazie și a alungat somnul colivăreselor politice ce s-au trezit lucrînd în tură de noapte. Fiind una pe modelul văcarului supărat pe sat, ce n-a fost lăsat să rezolve problema familiei cu pu și pi sub forma unei ecuații de gradul doi, la care să aibă două soluții. Cîte una pentru fiecare luntre în care fundul său tradițional s-ar fi simțit confortabil.

Pe undeva, omul are dreptate. Că nu e bine să te pui cu biserica. Mai ales cînd tragi linie și încerci să aduni mințile iraționale. Ca matematician, știe că vei obține tot un număr irațional. Unul infinit. Ca prostia. Iar asta, în ziua votului, e cheia succesului.

2 Comments

  1. racoltapetru6

    Lasă că nu moare Nicușor din asta, mai degrabă se-ntărește și revine el în vârf. Începutul a fost mai greu.

    Reply
    1. krantz (Post author)

      În vîrf poate ajunge doar la olimpiada de matematică.

      Reply

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.